Правляча партія Вірменії здалася

Свого кандидата на посаду глави уряду Республіканська партія не висуватиме.
Мітингувальники у Вірменії домоглися свого? Фото: соцмережі.

Республіканська партія Вірменії, що займає більшість місць в парламенті, погодилася підтримати кандидата в прем'єр-міністри, якого висуне одна третина депутатів. Про це повідомив глава партійної фракції Ваграм Багдасарян, передають Патріоти України.

Свого кандидата Республіканська партія не висуватиме. Три інші партії, представлені в парламенті (в сумі вони займають 47 з 105 місць), підтримують лідера опозиційного руху «Елк» Нікола Пашиняна, який очолив масові протести в країні.
Засідання парламенту, на якому оберуть прем'єр-міністра, відбудеться 8 травня. 1 травня парламент вже розглядав кандидатуру Пашиняна, але тоді Республіканська партія не підтримала його. Після засідання парламенту 1 травня Нікол Пашинян закликав своїх прихильників до загального страйку і акцій громадянської непокори. 2 травня тисячі учасників акцій протесту перекрили вулиці, шосе і залізничні колії в Єревані та інших містах країни.

Протести в Вірменії тривають більше двох тижнів. Приводом для них послужило рішення колишнього президента Сержа Саргсяна виставити свою кандидатуру на пост прем'єр-міністра. Парламент обрав Саргсяна на цей пост, але незабаром йому довелося піти у відставку під тиском мітингувальників.

У Мелітополі окупанти видали паспорти РФ 14-річним дітям, - омбудсмен Лубінець

п’ятниця, 26 квітень 2024, 22:04

У тимчасово окупованому Мелітополі 14-річним вихованцям обласного центру соціально-психологічної реабілітації, які залишились без батьківського піклування, ворог примусово видав російські паспорти. Про це повідомив уповноважений Верховної Ради з прав л...

Patriot – це не "срібна куля" для України, потрібні інші системи - Ллойд Остін

п’ятниця, 26 квітень 2024, 21:29

Міністр оборони США Ллойд Остін заявив, що робота над пошуком і поставкою в Україну систем Patriot триває. Про це він сказав на пресконференції за підсумками 21-го засідання контактної групи військової допомоги Україні у форматі "Рамштайн" 26 квітня, ...