"Правосуддя" по-українськи: Київський суд зняв арешт зі 120 млн грн компаній братів Клюєвих

Арешт був накладений у 2016 році на ПАТ "Завод по обробці кольорових металів", ТОВ "Київський торговий дім "Завод по обробці кольорових металів" і ТОВ" Торговий дім "Артемівський завод з обробки кольорових металів" (м.Подольск, РФ).

Брати Клюєви. Ілюстрація:Еспресо.TV

Київський апеляційний госпсуд скасував арешт 121,8 млн грн на рахунках трьох компаній братів Андрія і Сергія Клюєвих. Про це йдеться у відповідній постанові на сайті Єдиного реєстру судових рішень від 6 квітня, зазначають Патріоти України.

Так, апеляційна інстанція скасувала рішення Господарського суду Київської області від 23 вересня 2016 року, винесене в рамках справи за позовом "Укрсоцбанку" про стягнення 4,2 млн доларів, 161,7 тис. євро і 8 млн грн (разом - в еквіваленті 121, 8 млн грн) з ПАТ "Завод по обробці кольорових металів", ТОВ "Київський торговий дім "Завод по обробці кольорових металів" і ТОВ" Торговий дім "Артемівський завод з обробки кольорових металів" (м.Подольск, РФ).

"Визначення Господарського суду Київської області у справі № 911/3107/16 від 23.09.2016 про задоволення заяви Публічного акціонерного товариства "Укрсоцбанк" про забезпечення позову скасувати", - йдеться в постанові Господарського суду Київської області.

Згідно з судовими матеріалами, свої позовні вимоги "Укрсоцбанк" обґрунтовує заборгованістю ПАТ "Завод по обробці кольорових металів" за кредитним договором від 5 квітня 2013 року, поручителями за яким були два інших підприємства.

Обгрунтовуючи клопотання про накладення арешту на грошові кошти відповідачів, "Укрсоцбанк" серед іншого вказував на те, що "Завод по обробці кольорових металів" є учасником судових процесів у суперечках про стягнення з нього значних сум на користь інших кредиторів, зокрема, в справі за позовом "Промінвестбанку" на 161,6 млн грн.

Однак колегія Київського апеляційного госпсуду не погодилася з цим аргументом, зазначивши, що сам лише факт порушення стосовно відповідача судових справ за позовами різних юридичних осіб не свідчить ні про те, що він знаходиться в скрутному фінансовому становищі, ні про те, що зазначені позовні вимоги будуть задоволені, ні про те, що завод, навіть в разі задоволення всіх позовів, включаючи цей, не матиме можливості виконати рішення судів.

Також суд зазначив, що крім поручительства, боргові зобов'язання ПАТ "Завод по обробці кольорових металів" забезпечені іпотекою і заставами у вигляді будівлі цеху по виробництву мідної катанки в Донецькій області та земельної ділянки під ним вартістю 35,8 млн грн; рухомого майна вартістю 72,8 млн грн; іншими майновими правами.

За даними НКЦБФР, на кінець 2016 року власником 38,1% акцій ПАТ "Завод по обробці кольорових металів" було ПрАТ "Укрпідшипник", кінцевими бенефіціарами якого є брати Сергій і Андрій Клюєви.

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...

В Україні відкрили завод із виробництва високотехнологічних німецьких БПЛА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:45

В Україні відкрили завод німецької компанії Quantum-Systems GmbH з виробництва безпілотників. Про це напередодні повідомила пресслужба компанії. . Очікується, що на виробництві збиратимуть по 1000 дронів на рік, а також виготовлятимуть запчастини. . ...