Президент Франції Франсуа Олланд не хоче зустрічатися з Путіним і вимагає трибуналу

Зустріч французького і російського президентів запланована на 19 жовтня, але в Парижі сумніваються в доцільності зустрічі з вбивцею мирних сирійських жителів.

Франсуа Олланд. Фото: informvest.net.

У недільному інтерв'ю французькому телеканалу TF1 президент Франції Франсуа Олланд заявив, що не впевнений в тому, що захоче зустрічатися з російським президентом Володимиром Путіним, візит якого в Париж намічений на 19 жовтня, пишуть Патріоти України з посиланням на BBC.

Зустріч Путіна і Олланда у четвер анонсував міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, додавши, що візит російського президента в Париж матиме особливе значення, оскільки з Олландом обговорюватимуться не тільки російсько-французькі відносини, але і врегулювання криз в Сирії і на Україні.

Однак в інтерв'ю TF1 Олланд різко засудив російську підтримку авіаударів в Сирії. А відповідаючи на запитання журналіста про майбутню зустріч з Путіним, заявив, що поки ще не вирішив для себе це питання, хоча, найімовірніше, і зустрінеться з ним.

"Я сам ставлю собі це питання, - заявив французький президент. - Чи буде це корисно? Чи необхідно це?".

"Чи можемо ми зробити щось ще, що змусить його припинити те, що він робить спільно з сирійським режимом, а саме - бомбардування Алеппо і його населення своїми військово-повітряними силами?", - заявив Олланд в ході інтерв'ю.

"Якщо я його прийму, я скажу йому, що це неприйнятно", - запевнив він.

Населення Алеппо стало жертвою військових злочинів, заявив президент Франції. "Ті, хто роблять ці злочини, будуть притягнуті до відповідальності, в тому числі і в Міжнародному кримінальному суді", - сказав Олланд.

Авіабомба знищила кілька будинків: Окупанти завдали нового удару по Харкову (фото)

п’ятниця, 3 травень 2024, 20:29

Російські військові 3 травня атакували Холодногоріський район Харкова. Для атаки ворог використав далекобійну зброю УМПБ Д-30. Про це йдеться у повідомленні міської прокуратури, передають Патріоти України. Приліт стався у приватному секторі міста, де н...

"За пряму та безсоромну підтримку": Захарова пригрозила Заходу "нищівним ударом відплати" у разі атаки ЗСУ на Кримський міст

п’ятниця, 3 травень 2024, 19:40

Представниця МЗС Росії Марія Захарова видала порцію погроз на адресу партнерів України у зв'язку з можливим ударом по Кримському мосту. Її заяву оприлюднив пропагандистський портал "Известия", передають Патріоти України. За версією пропагандистів, Укра...