Президент Франції заговорив про вірогідну війну між Росією і Туреччиною

Можлива наземна операція збройних сил Туреччини на сирійській території буде розцінюватися Москвою як вторгнення.

Франсуа Олланд. Фото: www.kommersant.ru.

Президент Франції Франсуа Олланд вважає, що існує ризик війни між Росією і Туреччиною через дії Анкари в Сирії. Про це Олланд заявив в ефірі радіостанції Франс-ентер, передають Патріоти України з посиланням на НВ.

"Туреччина залучена в Сирії. Там є ризик війни з Росією, саме тому Рада Безпеки ООН збирається сьогодні ввечері", - заявив Олланд. Раніше в МЗС РФ заявили, що можлива наземна операція збройних сил Туреччини на сирійській території буде розцінюватися Москвою як вторгнення і порушення зобов'язань, взятих на себе Анкарою в рамках Міжнародної групи підтримки Сирії (МГПС).

8 лютого війська Башара Асада за підтримки ВПС РФ продовжили успішний наступ в напрямку кордону з Туреччиною. За даними повстанців, місцевих жителів і спостерігачів, сили Асада і їх союзники зараз знаходяться приблизно в 25 км від турецького кордону.

Болгарія викликала посла Хорватії через слова президента Мілановича, який назвав її "дном"

четвер, 2 травень 2024, 21:51

Проросійський президент Хорватії Зоран Міланович спровокував дипломатичний скандал своїми словами про те, що Болгарія – найбільш неуспішна країна ЄС у користуванні європейськими коштами і "рятує" від такого звання Хорватію. Про це повідомляє Vecernji L...

"Терор серед білого дня": Окупанти вдарили по Дергачах під Харковом, постраждало багато дітей

четвер, 2 травень 2024, 20:04

Голова Харківської ОВА Олег Синєгубов розповів про наслідки російського удару по Дергачах, унаслідок якого постраждало вісім дітей, передають Патріоти України. «Два влучання, одне з них — біля спортивного клубу, інше — в землю. Загалом унаслідок російс...