Президент Швейцарії запропонувала провести референдум щодо ставлення до ЄС

За словами політика, Європейський Союз створює "рамкові" угоди та домовленості, а Швейцарія за такими правилами грати не хоче.

Доріс Лойтхард. Фото:swissperuviancluster.ch

Президент Швейцарії Доріс Лойтхард запропонувала провести референдум, в результаті якого громадяни зможуть висловити своє ставлення до співпраці з Європейським Союзом. Про це повідомляє Blick, зазначають Патріоти України.

"Двостороннє співробітництво - це важливо. Тому ми повинні прояснити наші відносини з Європою. Ми маємо знати, в якому напрямку йти. В такому випадку фундаментальний референдум був би корисним", - розповіла Лойтхард в інтерв'ю виданню.

За словами президента, Європейський Союз створює "рамкові" угоди та домовленості, а Швейцарія за такими правилами грати не хоче.

Лойтхард додала, що в Європейському Союзі є низка країн, дії яких спрямовані проти Швейцарії. Конкретні назви цих країн президент не уточнила, тому що сама точно не розібралася з цим питанням.

Вона зазначила, що найнадійнішим партнером з ЄС для Швейцарії був колишній міністр внутрішніх справ Німеччини, потім фінансів, а нині представник Бундестагу Вольфганг Шойбле.

Лойтхард згадала, що деякі країни порівнюють Швейцарію з Великобританією з приводу відносин з ЄС. Вона вважає, що таке порівняння недоречне, тому що ці дві країни ведуть абсолютно різну політику.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...