Про вкрадених Путіним Ярослава та Анну згадав і Порошенко, у відозві про доленосне голосування Нідерландів

​Президент впевнений, що позитивне голосування парламенту Нідерландів зробило черговий, важливий крок до повернення України до європейської родини.

Голова держави зробив заяву з нагоди рішення Сенату Королівства Нідерланди про ратифікацію Угоди про асоціацію між Україною та ЄС, зазначають Патріоти України.

Порошенко підкреслив, що російська влада за допомогою антиєвропейських популістських сил всередині Євросоюзу всіляко намагалась завадити возз’єднанню України з Європою.

"Саме возз’єднання, бо історично ми були її частиною… До речі, з часів давньоукраїнського князя Ярослава Мудрого та його доньки-киянки Анни Ярославни, яку буквально вчора Путін намагався на очах всієї Європи викрасти до російської історії", – наголосив президент.

Як відомо, 29 травня президент Росії Володимир Путін у Парижі заявив, що французько-російські відносини почалися з одруження доньки князя Ярослава Мудрого "руської" Анни Ярославни із Генріхом I у 1051 році.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...