Проблеми України не зникнуть навіть після відновлення контролю над кордоном, - Лавров

За словами глави російського МЗС, "загостренням на Донбасі Київ відволікає увагу від невиконання "Мінська-2".

Сергій Лавров. Фото:www.budnaera.com

Поверненням Донбасу під контроль української влади проблеми України не вирішаться. Про це заявив міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров, пишуть Патріоти України з посиланням на "ТАСС".

"Якщо хтось сподівається, що проблеми України можуть бути вирішені шляхом просто відновлення повного контролю нинішнього режиму в Донбасі - це утопія, це розуміють всі і в Європі, включаючи Париж, Берлін і Брюссель, і Вашингтон це теж розуміє, почали розуміти ще за попередньої адміністрації", - наголосив він.

За словами Лаврова, ніхто не ставить під сумнів життєздатність і безальтернативность Мінських домовленостей.

"Це не зворот мови, це проста правда - нічого кращого не придумано. Тому від делегування повноважень у повній відповідності з Мінськими угодами нікуди піти не вийде", - додав він.

Нагадаємо, раніше Канцлер Німеччини Ангела Меркель закликала президента РФ Володимира Путіна використати свій вплив на сепаратистів на сході України, щоб зупинити там насильство. Лідери держав погодилися, що потрібно докласти зусиль, аби припинити вогонь на Донбасі, та попросили міністрів закордонних справ та їхніх радників тісно співпрацювати.

Виконував завдання росіян: Харківський підприємець проведе п'ять років у тюрмі (фото)

середа, 24 квітень 2024, 19:14

Орджонікідзевський районний суд Харкова виніс вирок 44-річному приватному підприємцю з Харкова, який співпрацював із російськими окупантами. Чоловіка визнали винним і призначили йому покарання у вигляді п'яти років і шести місяців тюрми. У суді чоловік...

У Путіна особливий план: Армія РФ може почати великий наступ на Україну під час саміту НАТО, - Atlantic Council

середа, 24 квітень 2024, 17:50

Росія розпочала свою третю велику хвилю мобілізації в очікуванні майбутньої весняно-літньої кампанії. Президент Росії Володимир Путін 31 березня підписав указ про початок чергового призову на строкову військову службу, встановивши плановий показник до ...