Пропаганда працює: У Кремлі набрехали про розмову Обами з Путіним по телефону про Україну

Кремль представив свою відредаговану версію телефонної розмови, у якій залишили лише ту інформацію, яка вигідна Москві.

Обама з Путіним поговорили по телефону, але версії двох прес-служб президентів про зміст розмови відрізняються.Ілюстрація:www.noi.md

Прес-служба Кремля опублікувала відредаговану версію розмови президента США Барака Обами зі своїм російським колегою Володимиром Путіним. Виклад бесіди двох лідерів, опублікований 14 січня на сайті Білого дому, відрізняється від російської версії, зазначають Патріоти України.

Так, Обама нагадав Путіну про важливість виконання мінських угод усіма без винятку сторонами конфлікту. Але в кремлівській версії мова йде лише про відповідальність України за події на Донбасі.

"Президент Обама підкреслив важливість роботи в напрямку дипломатичного вирішення кризи в Україні шляхом повного здійснення мінських угод усіма сторонами", - йдеться в повідомленні.

Також в кремлівській версії йдеться про зміни в Конституції України, в той час як на сайті Білого дому нічого про це не говориться.

"Президент (Обама - ред.) підкреслив, що наступним важливим кроком для сторін є досягнення угоди про умови місцевих виборів на Донбасі, які повинні відповідати стандартам ОБСЄ", - відзначає Білий дім.

Також, згідно із заявою, президенти США і РФ обговорили необхідність "вжиття заходів для сприяння продуктивної дискусії між представниками сирійської опозиції і режиму під егідою Організації Об'єднаних Націй".

У завершенні бесіди Обама з Путіним обговорили важливість сильної і єдиної міжнародної реакції на ядерне випробування Північної Кореї в порушення резолюцій Ради Безпеки.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:18

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині: росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

Америка ставить питання рубо: Блінкен прибув до Китаю. В портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпін не допомагати росіянам - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...