"Пропаганда "русского мира" дорого коштуватиме" - у Раді розповіли, як каратимуть за носіння георгіївських стрічок

У новому законопроекті, який зареєстрував Антон Геращенко, передбачено за це штраф.

Ілюстрація:www.unian.ua

У Верховній Раді України зареєстрований законопроект №2987, який передбачає штраф за носіння георгіївської стрічки в розмірі від 850 до 2850 гривень. Про це 10 травня повідомив на своїй сторінці в Facebook автор документа, нардеп від "Народного фронту", член колегії МВС Антон Геращенко, передають Патріоти України.

Він зазначив, що наполягатиме на розгляді законопроекту в найближчі дні.

"Що стосується використання горезвісної георгіївської стрічки, то я вважаю, що її використання в Україні, крім обумовлених законом випадків, має бути поза Законом! Мною підготовлений зареєстрований законопроект 2987, яким передбачається штраф за носіння георгіївської стрічки в розмірі від 850 до 2850 гривень", - написав депутат.

"Сподіваюся цей законопроект буде прийнятий найближчим часом Верховною Радою і носіння георгіївської стрічки з метою пропаганди "русского мира" буде дорого коштувати тим, хто досі не зрозумів, що в України свій власний шлях і доля", - написав Геращенко про законодавчу ініціативу, яку почали розробляти ще в березні 2016 року.

Зеленський звільнив топ-чиновника СБУ

середа, 1 травень 2024, 22:20

Іллю Вітюка звільнено з посади начальника Департаменту контррозвідувального захисту інтересів держави у сфері інформаційної безпеки Служби безпеки України. Про це йде мова у відповідному указі президента Володимира Зеленського від 1 травня 2024 року, п...

Швейцарія скасувала концерт відомої пропутінської співачки

середа, 1 травень 2024, 21:16

У швейцарському Люцерні скасували концерт російської оперної співачки Анни Нетребко, запланований на 1 червня. Про це повідомляє Swissinfo в середу, 1 травня, передають Патріоти України. Представники концертної зали KKL, в якому мав відбутися концерт Н...