Пропагандистська машина Кремля працює: Опубліковано фрагменти допиту військовополонених українських моряків (відео)

Українців навмисне змусили обмовити самих себе, давши їм прочитати заздалегідь підготований текст.

Захоплені росіянами українські моряки. Фото: inforesist.org.

Українські моряки, члени екіпажів кораблів ВМС України, захоплені Росією в Азовському морі, знаходяться на допиті у російських слідчих. Відео допиту опублікував пропагандистський телеканал TVC.RU, передають Патріоти України.

Член екіпажу військового катера «Нікополь» Андрій Драч на відео заявив, що українські кораблі зайшли в «територіальні води Росії».

«Я, Драч Андрій, член екіпажу судна «Нікополь» ВМС України. 23 числа отримав завдання слідувати за маршрутом «Одеса-Маріуполь» через Керченську протоку. На шляху проходження до Маріуполя ми зайшли в територіальні води РФ, де нас попереджала берегова охорона РФ, що ми порушуємо законодавство Росії. Неодноразово нам говорили, щоб ми покинули територіальні води РФ. Під час зупинки берегова охорона попередила нас, що потрібно залишити територіальні води РФ і вийти за 12-мильну зону і чекати подальшого рішення нашого проходження через Керченську протоку до Маріуполя».

Командир однієї з військових частин ВМС Володимир Лісовий на відео говорить про те, що «свідомо ігнорував» запити з боку РФ і усвідомлював, що «дії українських суден є провокацією». На відео видно, що Лісовий читає заздалегідь підготовлений текст.

«Я, Лісовий Володимир Володимирович, командир військової частини 1828. З 22 листопада 2018 перебуваю в складі кораблів ВМС України. Здійснив перехід через Керченську протоку. Після перетину російського кордону візуально спостерігав кораблі прикордонної служби ФСБ Російської Федерації. З запитів ... радіостанції ігнорував свідомо. При переході на борту знаходилася стрілецька зброя, а також кулемети ДШК з боєкомплектами. Усвідомлював, що дії кораблів ВМС України в Керченській протоці несуть провокаційний характер. Я виконував наказ і планував здійснити переправлення кораблів з порту Одеси в порт Маріуполя».

Член екіпажу Сергій Цибізов, так само як і Драч, на відео, яке зняло російська сторона, заявив про нібито порушення Україною «територіальних вод РФ».

«Я, Цибізов Сергій Андрійович, в п'ятницю вранці вийшли о 8 ранку з Одеси і йшли до Бердянська через Керченську протоку. Коли підійшли до Керченської протоки, зайшли в води Росії, після чого нам було поставлено команди зупинитися і чекати подальших команд. Перед тим, як відкрити вогонь були помічені ракетниці зеленого кольору, дві. Ми на «Нікополі» далі йшли-йшли і з нами зв'язалися російські кораблі, попросили зупинитися, впасти на реверс. По нас відкрили також вогонь. Командир прийняв рішення і зупинив катер. Нас зняли з катера і все».

Добровільно став поліцаєм в окупантів: Судитимуть жителя Харківщини, який затримував колишніх військових (фото)

вівторок, 16 квітень 2024, 11:59

До Чугуївського міського суду Харківської області передали обвинувальний акт щодо 32-річного жителя міста Вовчанськ, який під час окупації добровільно пішов працювати у "поліцію" загарбників. Слідчі встановили, що чоловік став так званим "помічником оп...

Війна не завада: У Міноборони під час аудитів виявили порушень на понад 10 мільярдів

вівторок, 16 квітень 2024, 11:28

За підсумками внутрішнього аудиту, яке проводило Міністерство оборони України, виявлено порушення на загальну суму більше ніж 10 млрд грн. Про це в інтерв’ю "Укрінформу" повідомив заступник міністра оборони України Юрій Джигир, передають Патріоти Украї...