Протягнув земляка: Політолог про те, чому Ложкін допоміг Райніну стати головою АП

Райнін молодий чиновник, який тільки освоюється. Він небагатий кар'єрний бюрократ. Людина з обласного рівня, яка поки не тягне на загальнонаціональний, вважає Віктор Небоженко.

Ігор Райнін та Борис Ложкін. Фото:strana.ua

Новий глава Адміністрації президента Ігор Райнін отримав посаду через "земляцтво" із Борисом Ложкіним. Про це говорить політолог Віктор Небоженко, передають Патріоти України з посиланням на Gаzeta.ua.

"Призначили Ігоря Райніна главою Адміністрації, бо Ложкіну набридло. Прийшов на посаду олігархом – власником 400 мільйонів доларів. Він хотів подвоїти свої гроші до мільярду – не вийшло. Йде, а замість себе протягує на посаду свого друга, харківського посадовця. Це дуже непристойно", – говорить Небоженко.

Харківському чиновнику варто було б зайняти спочатку менш високу посаду, вважає експерт.

"Райнін молодий чиновник, який тільки освоюється. Він небагатий кар'єрний бюрократ. Людина з обласного рівня, яка поки не тягне на загальнонаціональний. Спочатку йому варто було б попрацювати начальником управління, стати замглави Адміністрації президента, а вже потім главою.

Зараз Ложкін і президент йому допомагатимуть. Буде більше бюрократії, менше бізнесу. Райнін покаже зразок антикорупційної діяльності харківського посадовця", – продовжує Небоженко.

"Ложкін не дуже рвався змінювати щось. У країні немає чіткої економічної стратегії, від цього всі проблеми. Райнін повинен освоїтися. Поки важко сказати, що від нього очікувати. За 100 днів роботи побачимо чи достойний керувати на загальнонаціональному рівні. Має навести лад в Адміністрації президента, яка ледве працює".

Як повідомлялося раніше, 29 серпня Ігоря Райніна призначили новим головою АП. До цього він очолював Харківську облдержадміністрацію.

Борис Ложкін залишив посаду голови АП і пішов працювати секретарем Національної інвестиційної ради на громадських засадах, а також позаштатним радником глави держави.

Отримував гроші від росіян: У Британії судять вербувальника паліїв нерухомості, пов'язаної з Україною

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:43

У Британії розпочався суд над чоловіком, який працював на користь Росії та вербував осіб для підпалу нерухомості, пов'язаної з Україною. Про це пише Reuters в п'ятницю, 26 квітня, передають Патріоти України.

У Харківській області дрон окупантів влучив у машину волонтерів – ОВА

п’ятниця, 26 квітень 2024, 20:28

26 квітня безпілотник, скерований армією країни-агресора Росії, атакував цивільний автомобіль у Харківській області. Про це голова обласної військової адміністрації Олег Синєгубов повідомив у Telegram, передають Патріоти України. За його словами, інцид...