Проти Ющенка в 1994 році відкривали кримінальну справу, - Москаль (документи)

Справа стосувалася махінацій довкола банку "Україна" з переведенням коштів до Москви, їх обміном та привласненням.

Віктор Ющенко. Фото:thekievtimes.ua

Голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль опублікував документ, який за його словами, є постановою Генпрокуратури про притягнення до кримінальної відповідальності колишнього президента Віктора Ющенка. Про це Москаль написав на своєму офіційному сайті, інформують Патріоти України.

Згідно з документом у 1991 році посадові особи акціонерного комерційного агропромислового банку "Україна" перевели до Москви два мільярди радянських рублів для обміну на 25 мільйонів доларів США.

Надалі ці гроші були привласнені шахрайським шляхом, і Ющенко, який в той час був заступником голови правління банку, нібито був до цього причетний. Москаль також заявив, що у нього є оригінал довідки ФБР у даній справі, переклад якої він також опублікував.

Крім того, глава Закарпатської ОДА повідомив, що він вже звернувся до генерального прокурора Юрія Луценка із запитом про долю розслідування махінацій у банку "Україна".

"Нас ху*рили весь день. А ми нічого зробити не можемо": Окупанти скаржаться на потужний натиск ЗСУ

неділя, 28 квітень 2024, 11:30

Троє наляканих військових РФ, яких командири кинули на смерть штурмувати лісосмугу, записали відео. На момент запису вони вже дві доби сиділи у брудній норі без води та їжі під постійним обстрілом, передають Патріоти України. Зі штурмової групи, до яко...

"Ми не збираємося": У ЗСУ відповіли на чутки про відведення з фронту танків Abrams

неділя, 28 квітень 2024, 10:56

У Збройних силах України спростували чутки про відведення американських танків Abrams з фронту. У війську зазначили що не мають наміру ховати від окупантів те, що "зазвичай примушує ховатися їх самих". Про це заявили бійці 47-ї окремої механізованої б...