Проти не тільки республіканці: Демократи в Сенаті хочуть перешкодити Трампу призначити Тіллерсона на пост держсекретаря

Демократи бачать ризик конфліктів в разі, якщо главою американської дипломатії стане глава нафтового гіганта ринковою вартістю $ 380 млрд.

Рекс Тіллерсон. Фото: Рейтерс.

Сенат США може не затвердити кандидатуру глави нафтової компанії Exxon Mobil Рекса Тіллерсона, якого обраний президент США Дональд Трамп номінував на посаду держсекретаря, повідомляє Reuters. Новину передають Патріоти України.

Функціонери Демократичної партії повідомили, що планують найняти бухгалтерів і фахівців в області права, щоб проаналізувати ділові операції Тіллерсона. Зазначається, що і демократи, і республіканці відносяться до його кандидатури з настороженістю через зв'язки Тіллерсона з Росією. Щоб отримати посаду, тому необхідно домогтися підтримки республіканців, які будуть контролювати трохи більше половини місць в Сенаті після інавгурації Трампа.

Демократи бачать ризик конфліктів в разі, якщо главою американської дипломатії стане глава нафтового гіганта ринковою вартістю $ 380 млрд. Тому вони хочуть ретельно перевірити його статки і ділові інтереси. Також вони звернулися до фахівців в області міжнародних відносин, щоб проаналізувати зв'язки Тіллерсона з іншими країнами, зокрема, з Росією.

Тіллерсон критикував санкції щодо РФ за анексію Криму. Exxon також зазнала критики за фінансові домовленості по видобутку нафти в Чаді, де юристи компанії оскаржують штраф в розмірі понад $ 74 млрд, пов'язаний зі звинуваченнями в неповній сплаті податків на видобуток.

Exxon також має права на розробку нафтових родовищ в Іраку, який бореться з бойовиками "Ісламської держави" і Саудівською Аравією. Тіллерсон, запропонований обраним президентом США Дональдом Трампом на пост держсекретаря, виступав за скасування антиросійських санкцій.

Буде чим відбивати атаки: Іспанія надасть Україні партію ракет для Patriot, - ЗМІ

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:42

Іспанія передасть Україні ракети для систем Patriot, попри тиск з боку НАТО і ЄС, які вимагають від європейських країн, що мають цю систему американського виробництва, передати їх Києву, передають Патріоти України. За словами урядових джерел, рішення п...

F-16 скоро будуть в небі України? США вже відправили Києву бомби для винищувачів, - експерт

п’ятниця, 26 квітень 2024, 10:28

У рамках нового пакету військової допомоги США в Україну вже прямують високоточні бомби для сучасних західних винищувачів F-16, заявив полковник запасу Збройних сил України, військовий експерт Петро Черник в ефірі телемарафону Єдиних новин, коментуючи ...