Провокація окупантів: українські дипломати жорстко відповіли на запрошення російських колег з приводу 9 травня

Запрошення російської делегації у Раді Європи для української взяти участь в спільних заходах з нагоди Дня пам'яті і примирення і Дня перемоги виглядало блюзнірством.

Ілюстрація:sii.org.ua

Російські дипломати при Раді Європи запросили дипломатів Постійного представництва України при РЄ разом "відзначити" 9 травня. Українські дипломати в своїй офіційній відповіді відзначили, що в умовах російської військової агресії проти України, яка триває вже два роки, подібне запрошення є тільки провокацією. Про це повідомляється на сторінці Парламентської місії України при Раді Європи в Facebook, інформують Патріоти України.

"Два роки триває російська агресія проти України. Два роки російські окупанти в Криму і на Донбасі сіють смерть і руйнування. Тисячі українських громадян загинули, десятки тисяч поранені, мільйони втратили своє житло.

Делегація України в Комітеті міністрів Ради Європи послідовно і наполегливо доводить інформацію про ці злочини державам-членам Організації. Позиція Постпредставництва України при РЄ добре відома і залишається незмінною", - йдеться в документі.

Як підкреслили дипломати, в цих обставинах запрошення російської делегації взяти участь в спільних заходах з нагоди Дня пам'яті і примирення і Дня перемоги виглядає відвертою провокацією, "Дати гідну відповідь на цю провокацію є не тільки правом, а й обов'язком українського дипломата", - написали вони.


Після гучних звинувачень у корупції: Міністр Сольський подав у відставку

п’ятниця, 26 квітень 2024, 7:31

Міністр аграрної політики та продовольства Микола Сольський, якого підозрюють в оборудках із землею на 500 мільйонів, написав заяву про відставку. Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у Facebook в четвер, 25 квітня. . "До Верховної ...

Є важливий момент: Командир пояснив, чим замінити демобілізацію в Україні, і чому вона не потрібна до завершення війни

п’ятниця, 26 квітень 2024, 6:59

Командир 93-ї окремої механізованої бригади "Холодний Яр" полковник Павло Паліса виступив проти демобілізації до кінця війни. Військовий вважає, що набагато важливіше отримати можливість частіше проводити ротації для відновлення боєздатності підрозділі...