"Принести извинения за что?​": Росія відмовилася вибачатися за катастрофу МН-17

За словами Сергія Лаврова, Росія має намір дочекатися остаточних результатів розслідування, оскільки воно ще не закінчено.

Сергій Лавров. Фото:dt.ua

Міністр закордонних справ РФ Сергій Лавров відмовився вибачатися за крах MH17 в зв'язку з доповіддю нідерландської комісії, згідно з якою ракетний комплекс "Бук", з якого збили літак, прибув на Донбас з Росії, а потім був вивезений назад. Про це пише ВВС, передають Патріоти України.

Зокрема, відповідаючи на запитання ведучого ВВС Стівена Сакура про бажання принести вибачення у зв'язку з оприлюдненою інформацією, Лавров сказав: "Принести извинения за что?"

За словами головного російського дипломата, Росія має намір дочекатися остаточних результатів розслідування, оскільки воно ще не закінчено.

"Є сто імен, що фігурують у розслідуванні, але вони поки що навіть не проходять як підозрювані", - додав він.

Крім того, Лавров заявив, що Росія оприлюднила і надала комісії величезний обсяг даних щодо катастрофи літака, але не отримала на них реакції. У той же час, як стверджує міністр, прийняті комісією до уваги дані, отримані від України і США, оприлюднені не були.

До речі, раніше схожу з Лавровим позицію висловив і прес-секретар Кремля Дмитро Пєсков.

Як повідомлялося раніше, в Нідерландах 28 вересня провели брифінг за результатами розслідування авіакатастрофи літака рейсу MH-17 "Малайзійських авіаліній".

Журналістам повідомили, що літак був збитий з російського "Бука", який вже на наступний день після трагедії - 18 липня - був у Росії. Постріл був здійснений з поля біля Первомайського (недалеко від Тореза і Сніжного).

На даний момент у слідства є близько 100 прізвищ людей, які можуть бути причетні до транспортування або використання в Україні саме цієї установки.

Багатообіцяючий початок: Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Джонсоном

п’ятниця, 29 березень 2024, 0:55

У четвер, 28 березня, Президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову зі спікером Палати представників Конгресу США Майком Джонсоном. Про це Зеленський розповів у своєму телеграм-каналі. За словами Президента, він першочергово подякував...

СБУ вчасно затримала: Чиновник Київської ОВА шпигував за десантниками під виглядом капелана (фото)

четвер, 28 березень 2024, 23:54

Працівники Служби безпеки України виявили та затримали поплічника російської спецслужби, котрий під виглядом капелана намагався приєднатися до українських десантників, щоб слідкувати за пересуванням та базуванням – затриманим виявився спеціаліст одного...