Пристрасті в Раді: "Народний фронт" звинуватив "Батьківщину" в дестабілізації ситуації в Україні

За даними НФ, жоден пункт коаліційної угоди, яку депутати "Батьківщини" підписали, вони не виконали.

"Народний фронт" звинуватив "Батьківщину" у дестабілізації ситуації в Україні. Ілюстрація:lb.ua

Фракція "Народний фронт" (НФ) у Верховній раді звинуватила фракцію "Батьківщина" в дестабілізації ситуації в Україні. Про це йдеться в заяві НФ, передають Патріоти України з посиланням на Апостроф.

"Фракція "Батьківщина" вже давно де-факто вийшла з коаліції "Європейська Україна ", тому сьогоднішня заява Юлії Тимошенко і її соратників - це чергове свідчення безвідповідального популізму. Після скандальної відставки міністра екології Шевченка, якого в уряд делегувала "Батьківщина", ця фракція фактично перейшла в опозицію, діючи в унісон з "Опозиційним блоком". Варто нагадати, що міністра Шевченка звинуватили в зв'язках з газовим олігархом і колишнім "регіоналом" Онищенком", - наголошується в заяві.

За даними НФ, жоден пункт коаліційної угоди, яку депутати "Батьківщини" підписали, вони не виконали.

"Фракція саботувала роботу коаліції "Європейська Україна". Протягом тривалого часу "Батьківщина" не голосує за внесені коаліцією і коаліційним урядом законопроекти. В той же час вони довго не наважувалися публічно заявити про те, що більше не працюють з коаліцією", - зазначається в заяві.

"Створивши коаліцію і маючи своїх міністрів в уряді, ця фракція робила все, щоб уникнути політичної відповідальності, домогтися дострокових виборів і дестабілізувати ситуацію в країні. Вчора в парламенті не вдалося реалізувати цей деструктивний сценарій. Саме цим викликана сьогоднішня заява "Батьківщини"

про вихід з коаліції. Це не що інше, як чергова спроба задовольнити свої меркантильні інтереси вже не за відставку уряду, а через політичну кризу ", - продовжується в заяві НФ.

"Народний фронт" неодноразово закликав колег підписати додаток до коаліційної угоди і разом рухатися шляхом реформ. "Батьківщина" обрала сценарій протистояння: чим гірше, тим краще. Хочемо підкреслити, що всі спроби популістів розхитати ситуацію в країні приречені на провал. Коаліція "Європейська Україна" продовжує роботу заради позитивних змін в державі. Яким би складним не було завдання", - резюмує фракція прем'єра Яценюка.

Британська розвідка спрогнозувала ймовірні втрати армії РФ в найближчі місяці

субота, 4 травень 2024, 13:41

У найближчі два місяці в російській армії зростуть втрати на війні проти України. Про це йдеться в новому звіті міністерства оборони Великої Британії, передають Патріоти України. Розвідники звернули увагу, що середньодобова кількість втрат росіян убити...

Масована атака "Шахедів" на Харків: У місті спалахнули відразу три пожежі (фото)

субота, 4 травень 2024, 12:59

У ніч на 4 травня російські загарбники здійснили масовану атаку дронів на Харків. За попередніми даними, постраждали чотири особи, серед них – одна дитина. Про це повідомила Державна служба з надзвичайних ситуацій України (ДСНС), передають Патріоти Укр...