Присутність шпигунів Кремля його влаштовує: Хуг повідомив, скільки росіян задіяно у місії ОБСЄ на Донбасі

Четвертий рік військові шпигуни з диппаспортами допомагають вбивати українців. Парадоксальна ситуація керівництво ОБСЄ цілком влаштовує, спроб щось змінити не спостерігається. Можливо офіційне визнання Украною РФ як країни-агресора щось змінить і в цьому

Хоча кількість російських «спостерігачів» під прикриттям ОБСЄ не складає більшість, їх цілком досить, щоб брати участь практично у всіх патрулях місії на українському боці, зазначають Патріоти України.

До складу спеціальної моніторингової місії ОБСЄ на Донбасі входять представники 40 країн. Про це перший заступник глави СММ ОБСЄ Александр Хуг заявив на брифінгу Гельсінської комісії у Вашингтоні, повідомив "Голос Америки".

"50–60% спостерігачів походить із країн ЄС. Найбільший контингент спостерігачів з однієї країни – це контингент США, який загалом становить 66 представників. Наразі Росія має контингент 39 спостерігачів", – сказав він.

Хуг зазначив, що патрулі місії складаються із представників різних країн.

"Після проведення патрулювання всі члени спостережного патруля мають узгодити свій звіт. Ці патрулі складаються з 6–8 учасників, різних за національністю та походженням", – запевнив заступник глави місії.

СММ ОБСЄ є неозброєною цивільною місією, яка спостерігає за ситуацією в усіх регіонах України. Вона регулярно готує звіти про становище у країні, а також бере участь у переговорах між сторонами конфлікту на Донбасі. Місія розпочала свою роботу 29 липня 2014 року. У штат СММ входить понад 700 співробітників.

У листопаді 2017 року "Народна міліція ЛНР" опублікувала відео, на якому видно, як представник СММ ОБСЄ люб'язно вітається та обіймається з одним із сепаратистів. В ОБСЄ назвали "мимовільним" жест члена місії, який привітав сепаратиста.

Представник України в гуманітарній підгрупі тристоронньої контактної групи в Мінську Ірина Геращенко наполягає на зменшенні кількості росіян у місії ОБСЄ.

ISW підрахував, скільки території окупанти захопили в Україні з початку зимового наступу

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:50

З початку 2024 року окупаційна армія РФ змогла просунутися в Україні майже на 100 квадратних кілометрів. Як повідомляє Інститут вивчення війни, з початку свого наступу, який стартував у жовтні 2023 року, загарбники захопили вже 505 квадратних кілометрі...

Дуже секретний об'єкт: Американським журналістам показали виробництво новітніх українських САУ “Богдана”

п’ятниця, 29 березень 2024, 9:14

Привідкрита завіса над таємним українським військовим виробництвом найсучасніших артилерійських систем, у тому числі самохідної гаубиці стандарту НАТО «Богдана», яку продемонструвала компанія «Українська броня». У рідкісному проблиску секретного процес...