"Публічно засудити і відкрити кримінальну справу" - нардеп про виведення з України компанією Гонтарєвої $1,5 млрд Януковича (відео)

Колишня очільниця НБУ допомогла вивести в офшори величезну суму, яку в України вкрав екс-президент-втікач.

Валерія Гонтарєва. Фото:Телеграф

Проти компанії, яка допомогла вивести 1,5 млрд доларів Януковича, має бути відкрита кримінальна справа. Про це в ефірі телеканалу ZIK заявив народний депутат ("Батьківщина") Вадим Івченко, передають Патріоти України.

Як відомо, видання "Українська правда" опубліковало таємну постанову Краматорського суду, в якій йдеться про те, що українська інвесткомпанія InvestmentCapitalUkraine причетна до виведення Віктором Януковичем 1,5 млрд доларів з України. Засновниками компанії ICU є голова НБУ Валерія Гонтарєва та Макар Пасенюк, якого називають "фінансистом Порошенка".

Народний депутат (фракція Радикальної партії) Денис Силантьєв зауважив, що це черговий доказ, що у політиці все взаємопов’язано. З його слів, жоден великий політичний чи економічний скандал не доведено до логічного завершення, оскільки бояться, що у підсумку виявляться причетними і ті, хто розслідує.

Народний депутат України («Батьківщина») Вадим Івченко нагадав, що спочатку кошти, про які йде мова, компанія Гонтарєвої допомагала виводити в офшори.

"Потім на 30 мільйонів дорожче вони купили українських облігацій і розмістили ці кошти в Ощадбанку. Ви саме заарештували кошти – 1,5 мільярда гривень, але які вже повернуті з офшорів, і хтось заробив на цій операції, тобто, виведення і заведення вже під українські облігації, 30 мільйонів гривень. Це є офіційні дані… і є у цьому питання.

Гонтарєва – це людина Президента, і тільки Президент її призначає. Сьогодні, якщо ви так зробили, мені хотілося б, щоб… була відкрита кримінальна справа з приводу тієї компанії, була відкрита кримінальна справа з приводу тих власників, публічно засудили і влада відмовилася від захисту Гонтарєвої і її компанії, яка це виводила. Потім покарали тих, хто заробив 30 мільйонів, а потім – конфіскували. Це буде чесно і справедливо до усіх", – вважає нардеп.

"Нам поскаржилися на катування та жорстоке поводження": ООН перейнялася ставленням до полонених окупантів в Україні

четвер, 28 березень 2024, 12:27

Моніторингова місія ООН з прав людини активно перейнялася долею російських військових, які прийшли на чужу землю вбивати українців, та заявила: росіян нібито катують у транзитних місцях після їх евакуації з поля бою. Про це йдеться у звіті Управління в...

Війну оголосили "священною", а Захід - "сатанистським": З'їзд РПЦ благословив Путіна на повне знищення України

четвер, 28 березень 2024, 11:59

Війна, яку розпочав диктатор Володимир Путін, стає «новим етапом національно-визвольної боротьби російського народу», а вся територія України «має увійти до впливу Росії». Такі засади закріпила Російська православна церква у новому Наказі XXV Всесвітнь...