Путін №1: Євродепутати склали "список Савченко"

29 вказаних у списку осіб є громадянами Росії і розділені на три групи.

Акція на підтримку Надії Савченко у Києві. Ілюстрація:http://nv.ua/

Депутати Європейського парламенту направили верховному представнику Євросоюзу із зовнішньої політики і безпеки Федеріці Могеріні листа з пропозицією ввести персональні санкції щодо 29 осіб, відповідальних за викрадення та незаконне ув'язнення української льотчиці та народного депутата Надії Савченко. Про це євродепутат від Польщі Яцек Саріуш-Вольський написав у Twitter, інформують Патріоти України.

Всі 29 вказаних у "списку Савченко" осіб є громадянами Росії. Вони розділені на три групи: відповідальні за політичне рішення про викрадення Савченко; ті, хто фальсифікував докази її вини під час досудового слідства; ті, хто представляв фальшиві докази в суді.

Всім присутнім у списку пропонують заборонити в'їзд в ЄС, заблокувати рахунки і накласти арешт на їх власність, що перебуває у ЄС.

Список очолює президент Росії Володимир Путін. Крім того, у списку є директор ФСБ Олександр Бортніков, глава Слідчого комітету Олександр Бастрикін, голова комітету Держдуми з міжнародних справ Олексій Пушков, ватажок ЛНР Ігор Плотницький, а також прокурори і судді, які брали участь у процесі Савченко.

"Список Савченко" є аналогом "списку Магнітського" - переліку осіб, відповідальних за утримання під вартою, погане поводження і смерть аудитора Сергія Магнітського, інші грубі порушення прав людини в Російській Федерації, і серію великих розкрадань грошових коштів з російського бюджету під виглядом повернення податків, розкритих групою юристів та аудиторів, які включають Магнітського.

Україна планує "рухатися вперед": У Байдена заявили, що ЗСУ готуються до нового контрнаступу

неділя, 5 травень 2024, 11:48

Україна планує розпочати новий контрнаступ на позиції російських загарбників у 2025 році, щоб утримати Кремль від отримання додаткових переваг цього року. Про це заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, інформує Financial Tim...

"Ми повинні": Макрон закличе Цзіньпіна натиснути на Путіна, щоб закінчити війну в Україну

неділя, 5 травень 2024, 11:30

Під час візиту китайського лідера Сі Цзіньпіна до Франції, президент Еммануель Макрон звернеться з закликом до Пекіну посилити тиск на Москву, щоб вона припинила збройну агресію проти України, передають Патріоти України. Візит китайського лідера до Фра...