Путін готує Ердогану "помсту кота Леопольда", - експерт

Російський президент - дуже мстива і вперта людина, а турецький президент став його особистим ворогом.

Ілюстрація:http://m.ukrainian.voanews.

Президент Росії Володимир Путін сприйняв інцидент зі збитим над Туреччиною бомбардувальником Су-24 як особисте приниження, і вважає помсту Анкарі своїм завданням №1. Таку думку в інтерв'ю сайту Postimees висловив російський історик Юрій Фельштинський, повідомляють Патріоти України.

"Путін - вперта і мстива людина. Президент Туреччини Ердоган став його особистим ворогом, так як публічно принизив Путіна: знищення російського військового літака турецьким, та ще й знищення одного з вертольотів, що вилетіли на пошук пілотів, це публічне приниження, рівного якому Путін, думаю, не відчував з тих пір, як став президентом.

Як це так: ВПС якоїйсь там Туреччини, куди росіяни загоряти їздять, збив літак "Великої Росії", - пояснив історик. "Так що зараз Путін сидить і думає, як би помститися Ердогану.

Якщо він придумає спосіб помститися всій Туреччині - почне мстити всій Туреччині. Помститися Ердогану і Туреччині Путіну тепер важливіше, ніж врятувати Асада", - заявив він.

Фельштинський припустив, такою "помстою кота Леопольда" може стати спроба Росії утворити курдську державу, що найболючіше вдарить саме по Туреччині.

"Але це великий і складний проект, і швидко його не реалізували. А поки що Путін буде мстити по дрібницях, де зуміє", - зазначив він.

Фельштинський також вказав на неефективність заходів, прийнятих Кремлем щодо Туреччини. "Погодьтеся, скасовувати безвізовий режим з Туреччиною у відповідь на знищення російського бомбардувальника - це ж швидше покарання для російських громадян, а не для турецьких.

Зрив поїздок російських туристів до Туреччини (на фоні всіх складнощів, які виникли після недавнього теракту в небі Єгипту) і санкції проти турецьких товарів - це теж більшою мірою покарання для росіян і в меншій - для турецьких курортів та бізнесу.

Якби Росія збила турецький літак, турки у відповідь вводили б саме такі санкції: скасували б безвізовий режим і ввели санкції на торгівлю з Росією ", - резюмував історик.

"Крах плана бандеровского недоумка": Медведєв розкритикував Саміт миру, який організовує Швейцарія

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:17

Заступник голови радбезу РФ Дмитро Медведєв розповів, яку користь для Росії він вбачає у Глобальному саміті миру, запланованому на червень цього року. Про це він розповів підписникам у Telegram, передають Патріоти України. "Користь потрійна. По-перше, ...

Ціна нашого тепла та світла: Скільки енергетиків постраждали від атак на ТЕС із початку війни

п’ятниця, 3 травень 2024, 22:06

З початку повномасштабного вторгнення внаслідок атак російської армії на теплоелектростанції ДТЕК було поранено 51 енергетика, троє загинули. Про це повідомив генеральний директор ДТЕК Енерго Ільдар Салєєв у Facebook 3 травня, передають Патріоти Україн...