Путін готує найбільшу наземну операцію в Сирії під час виборів президента США, - The Times

​Загальна кількість російських військових в Сирії склала вже понад 5000 осіб і продовжує збільшуватися.

Кремль готує велику наземну операцію в Сирії. Фото: ТВ Центр.

Путін має намір скористатися тим, що в найближчий тиждень Америка нічим, крім власних президентських виборів, займатися не зможе, і планує новий масштабний наступ на Алеппо з катастрофічними гуманітарними наслідками для 250 тисяч мирних жителів, що залишаються в місті. З таким припущенням виступила в великій статті на своїй першій шпальті The Times, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Газета наводить слова колишнього генерального директора Королівського Об'єднаного інституту оборонних досліджень Майкла Кларка, який переконаний, що місто чекає та ж доля, яка спіткала свого часу Грозний.

"Багато років ми не зможемо собі цього пробачити, точно так же, як не можемо пробачити собі геноцид в Руанді чи Сребреніцу. Алеппо - це як аварія потягу в сповільненій зйомці. Ти бачиш, що зараз станеться, і це відбувається ", - говорить він.

Нарощування російської військової потужності в Сирії, в тому числі і прибуття на цьому тижні туди нехай і застарілого, але як і раніше смертоносного авіаносця "Адмірал Кузнєцов" - свідчення того, що Кремль зацікавлений у військовій перемозі над підтримуваними Заходом повстанцями куди більше, ніж в політичному діалозі щодо розв'язання конфлікту, вважає британський фахівець.

На його думку, сам характер і кількість зосередженого на "Кузнецові" озброєння - чотири винищувачі-бомбардувальники МіГ-29, десять винищувачів СУ-33, два бойових вертольоти Ка-50 і крилаті ракети - спростовує твердження Путіна про те, що втручання Росії направлено виключно на боротьбу з ІДІЛ і пов'язаними з "Аль-Каїдою" терористичними угрупованнями.

"Така зброя не застосовується в контртерористичній операції. Вона потрібна тільки для повномасштабної військової операції ", - говорить він.

За аналізом британських військових фахівців, новий військовий наступ покликаний або повністю знищити всі протиборчі Асаду угруповання, або створити в Алеппо ситуацію настільки жахливу, що його цивільне населення змусить опозиційні угруповання піти з міста.

"Ухилянтів треба брати за вухо і вести до ТЦК": Мер Конотопа записав звернення до нардепів (відео)

п’ятниця, 29 березень 2024, 13:15

Поки Верховна Рада продовжує готувати законопроєкт про мобілізацію – профільному комітету залишились розглянути 5% поправок – міський голова Конотопа звернувся до народних депутатів із закликом “не гратися в політику". На цьому міський голова Конотопа ...

"Гра в хорошого поліцейського": Зеленський може ветувати закон про мобілізацію після ухвалення Радою, - політолог

п’ятниця, 29 березень 2024, 11:26

Комітет Верховної Ради з питань національної безпеки та оборони розглянув уже 82% усіх запропонованих депутатами поправок до проекту закону "Про мобілізацію" і найближчим часом він може бути проголосований "у тому форматі, в якому він уже підійде безпо...