''Путін готується'': Експерт назвав нові цілі Росії для захоплення

Однак часті заяви російського лідера про високий ядерний потенціал країни можуть бути лише залякуванням.

Сергій Жаворонков. Фото: скріншот з відео.

Президент Росії Володимир Путін готується до ескалації сухопутних бойових дій не тільки на території України і Сирії, а й у країнах Прибалтії та Білорусі. Таку думку в інтерв'ю висловив науковий співробітник Інституту економічної політики імені Гайдара Сергій Жаворонков, передають Патріоти України.

Він вважає, що Білорусь для РФ є дружньою країною тільки на словах. "Технічно немає жодних проблем завтра послати диверсантів, оголосити Гомельську народну республіку, Талліннську народну республіку і так далі. Як ми пам'ятаємо, Сталін оголосив у 1939 році, що Радянський Союз не воює з Фінляндією, а підтримує Фінську народну республіку та товариша Куусінена (голова Президії Верховної Ради Карело-Фінської РСР. Ред.), який сам сидів у Москві при цьому", - зазначив Жаворонков.

Експерт також підкреслив, що часті заяви російського лідера про високий ядерний потенціал країни можуть бути лише залякуванням. "Мені здається, що просторікування Путіна про ракети, про ядерну зброю - це якийсь засіб психологічної війни. Сам Путін до жодних ядерних війн не готовий - це з усієї його біографії і географії розміщення активів та родичів його друзів не випливає", - сказав Жаворонков.

Литва готова відправити війська до України, але є нюанс

середа, 8 травень 2024, 14:56

Литва готова відправити свої війська до України із навчальною місією, але Київ поки що не звертався з відповідним проханням. Про це прем'єрка Литви Інгріда Шимоніте розповіла виданнню Financial Times. Шимоніте повідомила, що у неї вже є дозвіл від парл...

Виписали квитки на концерт Кобзона: Прикордонники масовано атакували піхоту РФ біля Соледару (відео)

середа, 8 травень 2024, 14:39

Прикордонники нищать окупантів на Соледарському напрямку. Зокрема, вдалось нанести комбінований удар по піхоті РФ на цій ділянці. Так, прикордонники-аеророзвідники бригади "Помста" виявили переміщення піхоти на Соледарському напрямку. "За наданими коор...