Путін йде до кінця: Росія подвоїла перекидання військ до Сирії

Мова йде про найбільше розгортання військ РФ на території Сирії в період після березня, коли Путін оголосив про часткове виведення військ. Серед особового складу, що направляється до Сирії - персонал для обслуговування батарей ПРО С-300.

Ілюстрація:http://rusjev.net/Аналітики Reuters повідомляють, що з моменту колапсу припинення вогню в Алеппо Росія подвоїла військові поставки в Сирію і розгортає там потужне угрупування. У Сирію перекидають солдат, літаки і новітні ракетні системи. Про це пише сайт postscriptum, передають Патріоти України.

Мова йде про найбільше розгортання на території Сирії в період після березня, коли президент Путін оголосив про часткове виведення військ. Серед особового складу, що направляється до Сирії - персонал для обслуговування батарей ПРО С-300.

Джастін Бронк, фахівець з Royal United Services Institute (RUSI) говорить: "С-300, в принципі, дає Росії можливість оголосити безпольотною зону над Сирією. Вона також перетворює в неможливу будь-яку подібну спробу з боку США. Росія просто може оголосити: Ми продовжимо літати, і все, що буде загрожувати нашим літакам буде знищено".

Російське міністерство оборони відмовилося відповідати на запити Reuters. Високопоставлене російське військове джерело спростувало розмови про збільшення поставок. Але дані, зібрані турецькими блогерами і опубліковані в Bosphorus Naval News показують, що "Сирійський Експрес" досяг піку.

Дані показують, що через Босфор з кінця вересня пройшли 10 російських військових кораблів - в порівнянні з 5 в 13-денний період, що передував укладенню угоди про припинення вогню. Серед цих кораблів - малий ракетний корабель "Міраж", який бачив у Босфорі кореспондент Reuters.

Ще два ракетних корабля пройшли в Середземне море в середу. Деякі кораблі були навантажені настільки, що вантажну ватерлінію ледь було видно над водою.

Персонал і обладнання також повертаються до Сирії - за даними сайту FlightRadar24. За перші шість днів жовтня на базі Хмеймім шість разів приземлялися транспортні літаки Ан-124 і Іл-62 - в порівнянні з 12 літаками за серпень-вересень.

Російські військовослужбовці показово увійшли на авіабазу США в Нігері, котрі вояки Пентагона вимушені залишити за вимогою місцевої хунти - Reuters

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:14

Російські військовослужбовці увійшли на авіабазу в Нігері, де дислокуються американські війська. Про це у четвер, 2 травня, повідомляє Reuters з посиланням на анонімного високопоставленого представника американського оборонного відомства. За його слова...

"Може бути пауза, але на цьому наступ росіян закінчиться": Експерт сказав, що потрібно, аби зупинити ворога

п’ятниця, 3 травень 2024, 9:05

Російські окупанти зараз атакують не лише в напрямку Часового Яру Донецької області. Ворог намагається діяти на кількох напрямках одночасно, заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти України. "В принципі росіяни будуть намагатися мак...