Путін наражається на жорстку відповідь Ізраїля: У посланні до Ліги арабських держав ВВП ляпнув про повернення Єрусалиму палестинцям

Статус Єрусалима — предмет гарячих дискусій, не врегульованих до кінця після закінчення британського мандату. Однак ставши на бік арабів, Кремль перетворює єврейську державу на свого однозначного ворога.

Володимир Путін. Фото: joinfo.ua.

Президент Росії Володимир Путін, схоже, в черговий раз готується стати головним героєм міжнародного скандалу, на цей раз - за участю Ізраїлю. 28 березня він направив офіційне вітання учасникам зустрічі глав країн-членів Ліги арабських держав. У ньому російський лідер зажадав передати Палестині ізраїльське місто Єрусалим, передають Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

Цікаво, що російські ЗМІ посилаються при цьому на новину російського інформаційного агентства РІА "Новости". У свою чергу, в його тексті про послання Володимира Путіна лідерам країн Ліги арабських держав тезу про передачу Єрусалима Палестині акуратно прибрано. Саме інформагентство РІА "Новости" при цьому адресує читачів на офіційний сайт Кремля, на якому новина про послання Путіна і зовсім вже видалена. Зате є повідомлення про телефонну розмову між російським президентом і прем'єр-міністром Ізраїлю Беньяміном Нетеньяху.

В оригінальному тексті звернення до учасників арабського саміту говорилося про те, що "Росія буде сприяти створенню незалежної Палестини зі столицею в Східному Єрусалимі". Це Володимир Путін назвав "реалізацією законного права палестинського народу на створення незалежної держави".

Як саме Росія збирається цього "сприяти", добре зрозуміло з новин ізраїльських ЗМІ. Не так давно вони повідомляли про вилучення у терористів палестинського угруповання ХАМАС новітніх протитанкових ракетних комплексів "Корнет" російського виробництва, захованих в одній з мечетей. Купити їх на вільному міжнародному ринку озброєнь палестинські терористи в принципі не могли: отримати ці смертельні машини було можливо лише безпосередньо з Росії.

У той же час, викликає подив позиція офіційного Тель-Авіва, який до цих пір так і не пред'явив Росії будь-яких претензій з цього приводу. Деякі західні політологи пояснюють даний факт небажанням Ізраїлю крупно розсваритися з Москвою через "іранську карту".

Нова загроза? РФ готує до спуску на воду два кораблі для Чорноморського флоту, один з них - носій ракет "Калибр"

четвер, 2 травень 2024, 8:05

Найближчим часом у РФ має відбутись спуск на воду двох кораблів, які призначені для Чорноморського флоту: малого ракетного корабля проєкту 22800 "Каракурт", який має назву "Тайфун" та патрульного корабля проєкту 22160 типу "Василий Быков", який має наз...