Путін не винен: Російські чиновники, замішані в допінг-скандалі, взяли всю вину на себе

За законами жанру, тепер всі мають покаятися і просити царського помилування.

Путін не винен. Ілюстрація: Texty.org.ua.

Гучний допінговий скандал за участю російських спортсменів, які повально приймають заборонені препарати, курирувався чиновниками РФ. При цьому президент країни Володимир Путін нібито ні в чому не винен. Про це заявила виконуюча обов'язки глави Російського антидопінгового агентства (РУСАДА) Анна Анцеліович. Крім того, вона назвала масштабне застосування допінгу російськими спортсменами "інституціональною змовою", передають Патріоти України з посиланням на New York Times.

За даними видання, яке протягом декількох днів спілкувалося з російськими чиновниками, які покликані реформувати російську систему нагляду за допінгом, вони вперше визнають, що була змова навколо застосування допінгу.

Анцеліович та інші опитані виданням чиновники, заперечують, що вищі урядовці і президент Володимир Путін були посвячені або замішані в тому, що відбувається.

Представниця РУСАДА зазначила, що була "шокована" результатами розслідування, яке виявило, що шахрайські схеми використовувалися роками.

Так, високопоставлений співробітник Російського антидопінгового агентства на Олімпіаді в Сочі систематично підміняв допінг-проби спортсменів і постачав їм заборонені препарати. Співробітники ФСБ брали участь в підміні аналізів спортсменів. Високопоставлений співробітник міністерства спорту роками покривав провідних атлетів, які використовували стимулюючі препарати.

Глава Незалежної громадської антидопінгової комісії ОКР 81-річний Віталій Смирнов, який повинен реформувати антидопінгову систему в Росії, також заперечує, що вище керівництво країни причетне до організації системи допінгу.

"Ми зробили багато помилок", - сказав він в інтерв'ю NYT. Він також вважає, що потрібно "знайти причини, через які молоді спортсмени бвживають допінг".

При цьому Смирнов вказав на зломи документів WADA хакерами з угруповання Fancy Bear. З цих документів випливає, що сотні спортсменів із західних країн брали формально заборонені ліки в медичних цілях.

"Росія ніколи не мала тих можливостей, що були дані іншим країнам. Головний настрій в Росії був таким, що у нас немає шансів", - заявив Смирнов.

"Соколам путіна" дуже страшно коли стріляють у відповідь: Сили оборони змусили другий Ту-22 замість атаки України тікати подалі вглиб росії - розвідка

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:55

Під час атаки російських бомардувальників Ту-22М3 один з них був збитий, а другий поспішив розвернутися. Про це розповів представник Головного управління розвідки (ГУР) Міноборони України Андрій Юсов у ефірі Радіо Свобода в п’ятницю, 19 квітня. . "Зн...

Кадри не лише з Непалу: Речник ЗСУ повідомив, кого окупанти женуть у наступ на Часів Яр

п’ятниця, 19 квітень 2024, 14:43

Під час наступу на Часів Яр Донецької області російська окупаційна армія зазнає значних втрат, а в полон потрапляють іноземні найманці з Непалу та Шрі-Ланки. Про це повідомив речник оперативно-стратегічного угруповання військ "Хортиця" підполковник Наз...