Путін таємно фінансує фашистські партії в Євросоюзі, - The Financial Times

Вже не один рік Кремль намагається вплинути на внутрішню політику країн ЄС, утримуючи цілу армію шпигунів і завербованих агентів в урядах і державних інституціях європейських країн.

Путін таємно фінансує фашистські партії в Євросоюзі. Фото: News Front.

Спецслужби країн ЄС мають у своєму розпорядженні дані про те, що Росія таємно переказує кошти вкрай правим і маргінальним партіям в Європі. Про це повідомило видання The Financial Times, передають Патріоти України.

За допомогою таємного фінансування Кремль намагається вплинути на внутрішню політику країн ЄС. Дані європейських розвідників будуть обговорені на саміті ЄС, який пройде 20 - 21 жовтня в Брюсселі.

Відомо, що займаюча проросійські позиції французька ультраправа партія "Національний фронт", очолювана Марін Ле Пен, в 2014 році отримала 9 млн євро від російського банку. Роком пізніше Європарламент позбавив недоторканності Белу Ковача, що представляє угорську ультраправу партію "Йоббік". 55-річного політика запідозрили в шпигунстві проти інститутів ЄС на користь Росії.

У червні 2015 року уряд Чехії звинуватив російського президента Володимира Путіна в спробі проведення політики "розділяй і володарюй" щодо ЄС шляхом підтримки правих популістських політиків у всіх країнах союзу. Європейські дипломати вбачають російське втручання і в результатах референдуму в Нідерландах, в результаті якого було відкинуто угоду про торгову співпрацю між ЄС і Україною.

У Кобзона будуть гості? У Запорізькій області підірвали "депутата"-єдинороса

вівторок, 16 квітень 2024, 17:30

На тимчасово окупованій території Запорізької області підірвали "депутата"-єдинороса, передають Патріоти України. Як повідомив гауляйтер Володимир Рогов у Telegram, 16 квітня у Мелітопольському районі на Запоріжжі підірвали "депутата" Акимівської окруж...

У Брянську вночі знеструмили військові об’єкти росіян: У ГУР розкрили подробиці

вівторок, 16 квітень 2024, 17:22

У ніч на 16 квітня в російському Брянську вдалося знеструмити декілька військових та промислових обʼєктів РФ, передають Патріоти України. Деталі: Зокрема, внаслідок знищення трансформатора на електропідстанції потужністю 110 кВт без електроживлення зал...