​Путін ввів у дію «жорсткі санкції» проти Туреччини: на що спромоглася Москва, як відповість Анкара (відео)

Після масової істерії, що влаштував Кремль після інциденту з літаком-порушником своїх ВПС, просто спустити справу на «гальмах» вже не могли. Туреччина наразі закликає до нормалізації, спостерігає і розмірковує над діями у відповідь.

Кремль. Істерика боягузів: ось і вся реакція, - Сазонов

Кремль декілька днів обмірковував свою реакцію на збитий у турецькому небі російський бомбардувальник СУ-24. Справа в тому, що «перетиснути» було може ще більш небезпечно ніж «не дотиснути». Питання проток, які Анкара з легкістю може закрити для російських кораблів, а також відмова від послуг без 5 хвилин банкрута Газпрому, доля якого на турецькому ринку чималенька. Сюди набагато болісніше може нанести удар у відповідь Анкара, нагадують Патріоти України.

Отже, на що наважився Кремль. Росія обмежить імпорт турецьких товарів і не прийматиме на роботу турків.

Президент Росії Володимир Путін підписав указ про спеціальні економічні заходи щодо громадян Туреччини, йдеться у сюжеті ТСН. У документі йдеться, що в рамках гарантій національної безпеки РФ Москва обмежує імпорт турецьких товарів. Окрім того, Росія посилює правила прийому на роботу турецьких громадян і компаній, які планують розгорнути бізнес на території Росії. Так, з 1 січня 2016 року роботодавцям у РФ заборонено наймати працівників з числа турецьких громадян.

Путін також доручив призупинити дію безвізового режиму з Туреччиною з 1 січня 2016 року. Окрім того, буде введена заборона на чартерні повітряні рейси між Росією та Туреччиною. Туроператори мають утриматися від продажу турів у Турецьку Республіку. Не пасе задніх і Туреччина. В МЗС республіки наголосили, що на тлі загострення відносин між Москвою та Анкарою туркам слід утриматися від поїздок до Федерації. Стосунки між двома країнами різко погіршилися після 24 листопада - військово-повітряні служби Туреччини збили російський бомбардувальник Су-24, коли той порушив повітряний простір країни. Росія не забарилася з протестом і вже за кілька днів раптово вислала з країни 39 турецьких бізнесменів - ті прибули до Краснодара на виставку аграрної продукції. На додачу Москва скасувала безвізовий режим із Туреччиною та анонсувала санкції проти країни. В Анкарі тим часом сподіваються знизити градус напруги та продовжити дискусію.

Ходжес оцінив шанси України провести контрнаступ цього року

четвер, 2 травень 2024, 14:27

Наразі готовність України до масштабного контрнаступу не передбачається. Втім, історія сповнена прикладів, коли одній стороні вдалося почати успішний контрнаступ, коли інша сторона цього не очікувала. Про це заявив американський генерал Бен Ходжес в ін...

Відверто порушують Конвенцію ООН: У Держдепі США розповіли, чим росіяни труять ЗСУ на полі бою

четвер, 2 травень 2024, 13:53

Росія використовує хімічну речовину хлорпікрин проти українських військових, чим порушує Конвенцію ООН про заборону хімічної зброї. Про це йдеться у заяві Держдепартаменту США, передають Патріоти України. Відомство має докази використання не тільки хло...