Путін вже готовий піти на поступки по Донбасу, - американська розвідка Stratfor

На цьому тижні під час зустрічі помічника держсекретаря США Вікторії Нуланд з помічником президента Росії Владиславом Сурковим переговори, що ведуться між Росією і Сполученими Штатами з приводу кризи в Україні, досягли значного прогресу.

Путін вже готовий  піти на поступки по Донбасу. Фото: uapress.info.

У переговорах між Росією і США з питання України намічається прогрес, але до завершення військового конфлікту на Донбасі ще далеко. При цьому президент РФ Володимир Путін може піти на певні поступки, що стосуються питань безпеки. Такий висновок зробила американська приватна розвідувально-аналітична компанія Stratfor, повідомляють Патріоти України з посиланням на ONLINE.UA.

Переговори, що ведуться між Росією і Сполученими Штатами з приводу кризи в Україні, досягли значного прогресу на цьому тижні.

«18 травня помічник держсекретаря США Вікторія Нуланд їздила в Москву, де вона зустрілася з помічником президента Росії Владиславом Сурковим (якого називають «сірим кардиналом» Путіна, відповідальним за Донбас, - ред.). Як і попередні переговори між цими двома політиками, остання зустріч викликала припущення, що Москва і Вашингтон можуть наблизитися до розв'язання проблеми.

Політолог Олексій Чеснаков, колишній кремлівський чиновник, який сказав, що знає про зміст зустрічей, назвав ідеї Нуланд по реалізації Мінських угод «неоднозначними, але цікавими». Імплементація домовленостей була основним каменем спотикання в ході переговорного процесу. Україна і її західні партнери звинуватили Росію в нездатності виконувати військові умови і умови безпеки (мається на увазі припинення вогню бойовиками, - ред.). Росія, тим часом, стверджує, що Україна недостатньо зробила з політичної точки зору. На зустрічі між Нуланд і Сурковим, за словами Чеснакова, США нібито показали більший інтерес і гнучкість в пошуку вирішення конфлікту, ніж українці.

Якщо заяви росіянина виявляться правдою, це буде означати, що Сполучені Штати в даний час можуть бути готові трохи відхилитися від своєї стратегії. До цього часу Вашингтон повторював вимоги України, наполягаючи на тому, що Москва повинна повністю дотриматися умов з безпеки, обумовлених в Мінських угодах, зокрема, щодо відведення всіх військ, як умови отримання політичних поступок сепаратистами. Однак заяви Чеснакова не підтвердили ні Вашингтон, ні Москва.

Крім візиту Нуланд в Москву, на цьому тижні з'явилися повідомлення, що Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) може направити збройну поліцейську місію на територію Донецької та Луганської областей в разі проведення там місцевих виборів. Беручи до уваги суперечку між Києвом і бойовиками з приводу характеру і термінів проведення виборів, це було б вельми відчутним кроком. Але сепаратисти швидко засудили присутність ОБСЄ: ватажок ДНР Олександр Захарченко ще раніше попередив, що його сили будуть стріляти в будь-якого збройного представника ОБСЄ в Донецьку.

Реакція Захарченко, поряд з провалом угоди про припинення вогню, свідчить про те, що до будь-якого великого рішення конфлікту ще далеко. Проте, переговори між Сполученими Штатами і Росією, які проходять останнім часом все частіше, показують, що компроміс може бути досягнутий. Навіть зараз, коли Москва робить військовий тиск на Україну і маневрує в спробах розділити ЄС в питанні майбутнього санкцій проти Росії, вона, можливо, готова виконати деякі з умов безпеки, що обумовлені в Мінських угодах. У той же час, переговори будуть продовжуватися», - йдеться в звіті приватної розвідки США.

"Відстежуємо та б'ємо": Сирський опублікував кадри авіаударів по місцях зосередження військових РФ (відео)

понеділок, 29 квітень 2024, 0:55

Українські військові завдали ударів по місцях зосередження російських солдатів у Донецькій та Запорізькій областях. Про враження цілей у двох регіонах у неділю, 28 квітня, повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський. "Відстежуємо та б'ємо. Сього...

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига під Херсоном, - Сирський

неділя, 28 квітень 2024, 23:16

Українські військові встановили контроль над островом Нестрига в Херсонській області. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на заяву головнокомандувача ЗСУ Олександра Сирського у Telegram-каналі. За словами головкома, російські війська прод...