Путін змушує страждати весь світ: У США закликають боротися з російською агресією

Джон Маккейн вважає, що Путіна неможливо заспокоїти, бо той не визнає ні моральних, ні правових норм.

Ілюстрація: http://hvylya.net

Росія президента Володимира Путіна є противником і моральною протилежністю США, що прагне зруйнувати післявоєнний світовий порядок, повідомляють Патріоти України з посиланням на USAtoday.

"Путін працює як бос організованого злочинного угруповання, що грабує, пригнічує російський народ і завдає величезної шкоди і страждання у світі. За наказом Путіна російські війська вторглися в сусідню державу, захопили її територію і продовжують підривати її незалежність. За наказом Путіна Росія втручається у справи Сирії не для боротьби з терористами, а для потурання військовим злочинам режиму Башара Асада. Російські бомбардувальники навмисно ціляться в рятувальників і лікарні. Вони погрожують сирійським борцям за свободу, навченим у США. Вони — союзники з нашими ворогами на Близькому Сході, і намагаються послабити наші дружні відносини там", — сенатор-республіканець Джон Маккейн.

Маккейн додав, що за наказом Путіна російські спецслужби намагаються дестабілізувати союзників США по НАТО, втрутилися в американські президентські вибори і проводять кібератаки й кампанії по дезінформації, щоб підтримати союзників Путіна в європейських виборах і знищити ЄС.

"За наказом Путіна корумповані апаратники і кланові олігархи грабують російські багатства і ресурси своєї країни. За наказом Путіна відважних дисидентів, політиків, чесних юристів, журналістів, які шукають правду, і неслухняних олігархів посадили до в’язниці або вбили", — зазначив Маккейн.

Він підкреслив, що путінська Росія є "противником і моральною протилежністю" США.

"Він прагне до руйнування післявоєнного, заснованого на правилах, світового порядку, побудованого на американському лідерстві та прикладі наших політичних й економічних цінностей. Завдяки цьому світовому порядку Сполучені Штати накопичили величезні багатства і владу, завдяки яким багато людей уникли тиранії і злиднів" — заявив сенатор.

На думку Маккейна, умиротворення Путіна неможливо, оскільки той не хоче бути частиною існуючого порядку.

"Путін хоче повернутися до світу конкуруючих великих держав, де формуються тактичні союзи і суперництво, щоб служити національним інтересам вузьких груп і цуратися американських цінностей, які є універсальними. Це світ минулого, світ до того, як США стали наддержавою. Це світ, який породив дві світові війни. Його повернення стало би катастрофою для США і цілого світу", — заявив він.

Нехай Путін здогадується, що ми можемо зробити: Сікорський зробив заяву про західні війська

неділя, 5 травень 2024, 9:40

Господаря Кремля Володимира Путіна треба тримати в невизначеності, щодо можливих кроків Заходу. Про це заявив очільник МЗС Польщі Радослав Сікорський в інтерв’ю BBC World, передає RMF 24. Посилаючись на слова президента Франції Емманюеля Макрона про те...

Білий дім поділивмя розрахунками де окупації України: Салліван спрогнозував, коли ЗСУ перейдуть в стратегічний контрнаступ

неділя, 5 травень 2024, 8:47

Україна після отримання військової допомоги США планує розпочати новий контрнаступ у 2025 році. Про це у суботу, 4 травня, заявив радник президента США з національної безпеки Джейк Салліван, передає FT. Так, Салліван сказав, що він очікує "прогресу Рос...