Путінські підлабузники з Європи: Сербська делегація зібралася відвідати Крим

Візит депутатів Сербської радикальної партії повинен пройти в складі міжнародної парламентської делегації.

Делегація з Сербії зібралася в Крим. Ілюстрація:it.sputniknews.com

Депутати Сербської радикальної партії планують візит до окупованого Росією Криму 19-21 березня. Про це повідомив голова Бєлградської міської ради партії Мільян Дам'янович, передають Патріоти України з посиланням на РИА "Новости".

Їхній візит повинен пройти в складі міжнародної парламентської делегації.

"Сербську радикальну партію в Криму будуть представляти професор Мілован Боїч, Дубравко Боїч і член головуючої колегії УРП Александар Шешель", - заявив Дам'янович.

За його словами, програма візиту і робочі зустрічі ще узгоджуються. Поряд з представниками сербського парламенту, в делегацію увійдуть представники парламентів інших держав. Поїздка приурочена до річниці "референдуму" в Криму.

Александар Шешель є сином Воїслава Шешеля - лідера сербських радикалів, який рік тому був виправданий Міжнародним трибуналом по колишній Югославії за звинуваченням у військових злочинах 90-х років під час конфліктів у колишній Югославії. Члени УРП 6 березня передали Республіканській виборчій комісії Сербії 14 тисяч підписів, після чого Шешель-старший був зареєстрований кандидатом на майбутніх 2 квітня президентських виборах.

Сербський політолог і економіст Венцислав Буїіч впевнений, що візит представників Сербської радикальної партії на анексований півострів спрямований в першу чергу на внутрішньосербську аудиторію в зв'язку з майбутніми виборами, передає Крим.Реалії.

"Другого квітня в Сербії відбудуться президентські вибори, на яких висунуто одинадцять кандидатів. Природно, що кожен з них намагається якось виділитися серед суперників, в тому числі зіграти на проросійських настроях великої частини сербського суспільства.

Воїслав Шешель - один з кандидатів, і в даному випадку він, швидше за все, хоче показати, що є "людиною, близькою до Путіна", "найвірнішим другом Росії". Це пояснює, чому він зібрався до Криму саме зараз, хоча три роки тому, в момент анексії, так само як і в наступні роки, навіть не думав з'являтися на півострові", - припускає Буїч.

Кілька російських регіонів атакували безпілотники: Пошкоджена енергетична інфраструктура

субота, 20 квітень 2024, 5:00

У Калузькій області РФ у ніч проти суботи, 20 квітня, внаслідок вибуху БПЛА була пошкоджена енергетична інфраструктура. Про це повідомляють росЗМІ із посиланням на губернатора області Владислава Шапшу . За його словами, в Малоярославецькому районі внас...

У Дніпрі знайшли тіло загиблого чоловіка, кількість жертв в області зросла, - очільник ОВА

п’ятниця, 19 квітень 2024, 23:53

Голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак повідомив, що в Дніпрі знайшли тіло ще одного загиблого чоловіка. Таким чином кількість жертв російської атаки в області зросла до восьми, інформують Патріоти України. «Третій загиблий у Дніпрі. Рятувальники ви...