Питання спірне: в ОБСЄ розглянуть проблеми розміщення поліцейської місії на Донбасі

На думку Генсека ОБСЄ такі стратегічні рішення мають розглядатися всіма членами організації.

Ламберто Заньєр. Фото:ghall.com.ua

Генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Заньєр відзначає необхідність обговорення питання про розміщення на Донбасі збройної поліцейської місії організації. Про це він заявив на прес-конференції у Відні, передають Патріоти України з посиланням на УНІАН.

На думку Заньєра, таке спірне питання має розглядатися всіма членами організації. "Нам потрібна чітка пропозиція, яку потім буде розглянуто. Рішення мають прийняти 57 країн ОБСЄ", - сказав Заньєр.

Як зазначає видання, зараз в Україні перебуває близько 700 спостерігачів Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ. Чинний мандат місії не дає дозволу на застосування зброї, але можливість створення багатонаціональних сил, які могли б мати зброю, існує.

За словами Заньєра, Україна і Росія мають різні уявлення про можливе продовження мандата місії. Президент України Петро Порошенко підтримує ідею присутності міжнародних озброєних поліцейських, які б забезпечували безпеку під час виборів на Донбасі. А президент Росії Володимир Путін не проти озброєних міжнародних спостерігачів уздовж лінії зіткнення.

Третя штурмова бригада ЗСУ заявила про прорив обороги противника під Авдіївкою не зважаючи на шалений опір окупантів

четвер, 28 березень 2024, 23:15

Третя окрема штурмова бригада зявила про прорив в Орлівку й інтенсивний бій у залишках селища. "Штурмова група прорвалася на вулиці селища та розпочала інтенсивний бій впритул до будинку, у якому засів противник. Ворог відстрілювався гранатами, випуска...

"Майже повністю складається з іноземних елементів": Експерт "розібрав" російську ракету "Циркон"

четвер, 28 березень 2024, 22:46

Україні потрібна система THAAD, котра здатназбивати балістичні ракети на висоті понад 100 км над землею. Про це заявив авіаексперт Анатолій Храпчинський, пише Espreso, передають Патріоти України. «Маємо більш великий фрагмент російської ракети „Циркон“...