Рабинович розповів про причетність Путіна до стамбульської бійні

Зауваження, що зробив Путін на адресу Туреччини: "Одними помідорами вони не відбудуться", - мало конкретний зміст.

Слава Рабинович. Фото: joinfo.uaРосійський фінансист і блогер, керівник керуючої компанії Diamond Age Capital Advisors Слава Рабинович заявив, що побачив російський слід в події, що відбулась напередодні в міжнародному аеропорту Стамбула імені Ататюрка, а саме - теракт і підкреслив, що теракти в Туреччині вигідні президентові Росії Володимиру Путіну, повідомляють Патріоти України з посиланням на сайт Нескучные новости. За його словами, за вибухом в аеропорту може стояти президент Росії Володимир Путін. Далі він пише:

"Теракты в Турции однозначно выгодны Кремлю и Путину. Абсолютно однозначно. Первая причина – Путин считает сбитый турецкими ВВС российский бомбардировщик персональным оскорблением. Ему, конечно, наплевать на российского пилота и сам самолет. Для него важно, что Эрдоган нанес ему жесткую пощечину. Путин не может выносить персональных оскорблений", – відмітив Рабинович.

Он акцентировал внимание на том, что президент Турции Реджеп Эрдоган не извинялся перед Россией за сбитый Су-24, как утверждалось на официальном сайте Кремля.

"Последние 48 часов в прессе широко обсуждались предполагаемые извинения Эрдогана. Но в эпоху интернета и коллективного разума сразу все стало понятно с тонкостями перевода. Люди, знающие языки, обратили внимание на то, что Кремль в своих целях перевел турецкое письмо российскому султану абсолютно неточно – Эрдоган выражал сочувствие, но не извинялся. Кремль специально пытался повернуть ситуацию так, будто Турция извинилась", – підкреслив фінансист.

Рабинович вважає, що відмова Туреччини від виплати компенсації за збитий російський літак безпосередньо пов'язана з терактом в аеропорту Стамбула.

"Турецкая сторона и пользователи сети довольно быстро осадили Путина, указав, что перевод на сайте Кремля был неточным и кардинально менял весь смысл. Вдобавок к этому Турция заявила, что не собирается платить компенсацию за сбитый самолет. И тут же в Стамбуле прогремел взрыв с десятками погибших. По теории вероятности, это могла быть и абсолютная случайность. Но мне почему-то кажется, что это не случайность. Особенно учитывая то, что последние несколько месяцев в Турции регулярно происходят теракты и там постоянно арестовывают чеченцев, дагестанцев и так далее", – сказав він.

Фінансист зазначив, що в рядах ІГІЛ знаходиться велика кількість вихідців з Росії.

"Многие специалисты открытым текстом говорят, что между российским руководством и "Исламским государством" существует определенная связь. При этом несколько лет подряд Россия просто выдворяла и поощряла большое количество боевиков с Северного Кавказа для эмиграции из России и присоединения их к ИГИЛ. Причем тот факт, что в рядах террористической организации тысячи обученных боевиков из РФ, не отрицается даже самим российским руководством", – підкреслив Рабинович.

Він додав, що РФ має вплив на бойовиків низки терористичних організацій.

"Россия может контролировать ситуацию и в рядах самого "Исламского государства", и в рядах других террористических организаций. И было бы очень хорошо, чтобы эта связь была официально подтверждена. Теракты в Турции отражают злобное замечание Путина: "Одними помидорами они не отделаются", – резюмував фінансист.

У міжнародному аеропорту Стамбула імені Ататюрка увечері 28 червня троє смертників підірвали на собі вибухові пристрої. За словами очевидців, один з терористів спочатку відкрив безладний вогонь з автомата Калашникова, а потім привів в дію вибуховий пристрій.

За останніми даними, 36 людей загинули, 147 отримали поранення. У департаменті консульської служби Міністерства закордонних справ України повідомили, що в результаті цього теракту загинула українка і отримав поранення українець.

Після вибухів всі вильоти з аеропорту були скасовані. Прем'єр Туреччини Біна Йилдирим пізніше заявив, що аеропорт відновив роботу. У скоєнні теракту підозрюють прихильників "Ісламської держави".

"У військових є один обов’язок": Сирський вперше прокоментував відставку Залужного

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:30

Коментуючи своє призначення на посаду головнокомандувача Збройних сил замість Валерія Залужного, генерал-полковник Олександр Сирський зазначив, що президент Володимир Зеленський, очевидно, мав для того "вагомі причини", а обов'язок військових - виконув...

"Нам сказали, що назад нас можуть не забрати": Боєць 3-ї штурмової розповів про польоти до оточеного Маріуполя та секретну операцію: "Апокаліпсис"

п’ятниця, 29 березень 2024, 10:26

Боєць 3 штурмової бригади "Барсік" розповів про польоти до оточеного Маріуполя. Він зазначив, що тоді командири шукали добровольців, щоб здійснити цю місію. Про це він розповів в інтерв'ю ТСН.ua, передають Патріоти України. "Барсік" зазначив, що було б...