​Разом переможемо: Мар'їнка побраталась з Полтавщиною

12 березня керівники Полтавської області відвідали Донеччину з метою встановлення партнерських відносин і надання допомоги потерпілій від обстрілів Мар'їнці.

Павло Жебрівський та полтавські гості у Мар'їнці

Голова Полтавської облради Олександр Бєлєнький і заступник голови Полтавської обласної державної адміністрації Роман Товстий відгукнулися на ініціативу глави Донеччини встановлювати зв'язки народної дипломатії, зазначають Патріоти України.

"У нас виникла ідея - за кожним містом обласного значення, за кожним районом повинна бути закріплена одна з областей України", - повідомив голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Жебрівський.

Високопосадовець уточнив, що мова йде про встановлення саме партнерських відносин, в першу чергу на рівні культури та освіти.

"Фінанси для нас не ключове питання. Ми говоримо про обмін вчителями, прийомі донецьких дітей на літній відпочинок. Працюємо, щоб до нас з гастролями приїжджали творчі колективи. Без інтеграції Донеччини в єдиний український простір не відбудеться формування єдиної політичної нації", - підкреслив глава області.

Полтавщина першою серед регіонів України відгукнулася на пропозицію брататися з Донеччиною і виявила бажання допомагати Мар'їнці як одній з найбільш постраждалих від атак бойовиків територій.

"За кожним районом Полтавської області буде закріплений населений пункт Мар'їнського району. Ми готуємо багато проектів, мета яких - показати, що вся Україна співпереживає Донеччині. Потрібно ламати психологічний бар'єр, що Донбас - це якась "сіра зона", - зазначив голова Полтавської облради.

Керівництво Полтавщини також сьогодні побувало в Мар'їнській загальноосвітній школі №1, подарувавши сертифікат на придбання 15 металопластикових вікон. "Це тільки перший крок. Хочемо вам побажати якомога швидше отримати мир на цій території. Ми завжди будемо намагатися підставити плече і допомогти", - заявив Олександр Бєлєнький.

Пекін підіграє агресору: Китай сховав у порту корабель, який доставляв зброю з КНДР до Росії, - Reuters

четвер, 25 квітень 2024, 11:30

Китай надав причал для російського вантажного судна, що знаходиться під санкціями США, причетного до постачань північнокорейської зброї до Росії, передають Патріоти України з посиланням на Reuters. Британський аналітичний центр Royal United Services I...

Нова "бавовна": У російському Омську горять ємності з нафтопродуктами

четвер, 25 квітень 2024, 11:28

25 квітня в російському Омську на Красноярському тракті спалахнули три ємності з нафтопродуктами. Площа пожежі становить 500 квадратних метрів, передають Патріоти України. Деталі: Повідомляється, що на Красноярському тракті горять три ємності з нафтопр...