Разом проти спільної загрози: Чотири країни приєдналися до рішення Ради ЄС про розширення санкцій проти РФ

Чотири країни зобов’язалися узгоджувати свою національну політику з рішенням Ради ЄС.

Рада ЄС. Фото: Рейтерс.

Україна, Чорногорія, Албанія і Норвегія приєдналися до рішення Ради ЄС про продовження санкцій проти Російської Федерації, запроваджених у зв'язку з її агресією проти України. Про це йдеться у декларації Високого представника Євросоюзу з питань зовнішньої політики та політики безпеки Федеріки Могеріні від імені ЄС щодо приєднання деяких третіх країн до обмежувальних заходів у зв’язку з діями, що завдають шкоди або створюють загрозу територіальній цілісності, суверенітету і незалежності України. Новину передають Патріоти України.

Вона нагадала, що 13 березня 2017 року Рада ЄС ухвалила рішення про продовження санкцій проти 150 осіб і 37 організацій до 15 вересня цього року через загрозу територіальної цілісності України. Зазначені заходи включають заморожування активів та заборону на в’їзд в країни-члени ЄС. "Країни-кандидати Чорногорія та Албанія, та країна Європейської асоціації вільної торгівлі, член Європейського економічного простору Норвегія, а також Україна приєдналися до рішення Ради (ЄС)", - йдеться у повідомленні.

У декларації сказано, що ці чотири країни зобов’язалися узгоджувати свою національну політику з рішенням Ради ЄС. Своєю чергою в Євросоюзі беруть до уваги це рішення та вітають його.

Дуже потрібно "м'ясо": Окупанти в Маріуполі ловлять мігрантів, їх можуть кинути на війну проти України, - Андрющенко

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:50

У тимчасово окупованому Маріуполі відбуваються масові рейди проти мігрантів. Так, загарбники виловлюють на вулицях міста людей азійської зовнішності, завантажують у вантажівки та доставляють до військкоматів, передають Патріоти України. Надалі окупанти...

МЗС обмежило надання консульських послуг: У "Слузі народу" виступили з заявою

п’ятниця, 26 квітень 2024, 14:23

Дії Міністерства закордонних справ щодо призупинення надання консульських послуг чоловікам призовного віку за кордоном є надзвичайним заходом, поки закон про мобілізацію не набрав чинності. Адже можуть виникати кризові ситуації, зокрема, в оновленні до...