"Референдум вони із Трампом не обговорювали": Тука викрив чергову брехню Путіна

В період передвиборної істерики деякі політичні сили підхоплять ідею російського президента, і будуть доводити її необхідність. Адже саме заради цього Путін її озвучив.

Георгій Тука. Фото: Апостроф.

На зустрічі президентів США та РФ Дональда Трампа та Володимира Путіна не було ніякого обговорення проведення референдуму на Донбасі, це маніпуляція, передають Патріоти України.

"Ми є свідками відвертої маніпуляції з боку Кремля. І це вже не перший раз за останні дні, коли розповсюджується теза, що Путін з Трампом обговорювали ідею. Ніякого обговорення не було, було озвучення російським президентом цієї ідеї. Це не обговорення, це не діалог, це монолог", – сказав в коментарі заступник міністра з питань окупованих територій Георгій Тука.

За його словами, ніякого референдуму на Донбасі не буде, бо це не відповідає чинному законодавству України, а Путін такими розмовами переслідує кілька цілей. "З точки зору політології, то я бачу два напрямки. Перший – продемонструвати своєму внутрішньому електорату те, що Москва – це голуб миру, і вони все роблять можливе для того, щоб припинити війну на Донбасі, а "київська хунта" не хоче миру. І Москва шукає будь-які компромісні рішення для того, щоб війна закінчилась. Ось одна з таких великих ініціатив Володимира Володимировича – провести референдум", – вважає Тука.

Другим напрямком чиновник вважає те, що в період передвиборної істерики політичні сили підхоплять ідею російського президента, і будуть доводити її необхідність. "Але будь-які подібні дискусії призводять до ослаблення внутрішньої стабільності нашої держави", – пояснює він.

Однак є побоювання того, що проросійськы європейські політики також зачепляться за дану пропозицію Путіна, і будуть її просувати в ЄС. "Якщо навіть подивитися на висловлювання нових політиків, які прийшли до влади в Італії, які стверджують, що в Криму був народний референдум і ніякої анексії не було, то я цілком припускаю, що ці самі сили підхоплять і цю ідею Путіна. І вони активізуються всередині ЄС в першу чергу. Але чи призведе це до зміни загальної політики ЄС, то навряд чи", – додав заступник міністра.

Джерело: Обозреватель

"Вони володіють українською мовою або суржиком": У Раді резервістів ЗСУ назвали ймовірні завдання російських ДРГ у разі появи на Київщині

четвер, 28 березень 2024, 16:39

Проникнення розвідувально-диверсійних груп ворога в столицю може вплинути на рівень застосування Росією масованих атак, це надзвичайно серйозно. Про це повідомив військовослужбовець ЗСУ, голова Ради резервістів Сухопутних військ ЗСУ Іван Тимочко в етер...

"Два-три-чотири місяці справді будуть неймовірно тяжкими": Денисенко попередив, що РФ готує "бліцкриг"

четвер, 28 березень 2024, 16:25

Найближчі кілька місяців будуть важкими для України. Окупаційна російська армія буде намагатися провести новий бліцкриг. Таку думку висловив політолог Вадим Денисенко в ефірі "Radio NV", передають Патріоти України. "Росіяни будуть робити все від себе ...