Рекордний обстріл ворогом сил АТО: Бойовики випустили 114 мін по українських військових

Терористи продовжують ігнорувати Мінські домовленості.

Терористи. Фото: ЖЖ

На території Донецької та Луганської областей обстановка залишається складною. Минулої доби кількість обстрілів НЗФ по силах АТО наблизилась до рекордної відмітки за квітень та склала 87. Про це йдеться в зведенні прес-центру штабу АТО, передають Патріоти України.

"Порушуючи режим тиші ворог 22 рази використовував міномети, випустивши у бік української сторони 114 мін. Найбільше обстрілів, а саме 9 було здійснено по наших позиціях в Авдіївці. Вогневих ударів із забороненої Мінськими домовленостями зброї українські захисники зазнали в районах Новгородського, Мар’їнки, Талаківки, Широкіного, Пісків, Зайцевого та Опитного", - йдеться у повідомленні.

У прес-центрі наголосили, що з озброєння бойових машин піхоти бойовики стріляли 12 разів. "Обстрілів зазнали опорні пункти українських сил в районах Луганського, Новгородського, Майорська, Мар’їнки та Новотроїцького. Слід зауважити, що у кожному випадку бойовики підсилювали інтенсивність вогню гранатометами, кулеметами, стрілецькою зброєю. Приховуючи свої злочини від спостережної місії ОБСЄ, 70 відсотків обстрілів бойовики здійснюють у темну пору доби", - наголосили у штабі.

"За вказаний період підрозділи Збройних Сил України змушені були 25 разів відкривати вогонь у відповідь, виключно з озброєння малих калібрів", - йдеться у повідомленні.

На Донеччині російський БПЛА скинув гранату на легковик із людьми (фото)

неділя, 5 травень 2024, 13:40

У неділю, 5 травня, безпілотник із гранатою атакував авто із цивільними у Покровському районі Донецької області. Внаслідок вибуху поранення дістали троє людей: 68-річний чоловік та двоє жінок 49 та 67 років. Про це повідомляє Донецька обласна прокурату...

В ISW пояснили, що стоїть за оголошенням РФ у розшук політичних і військових лідерів України

неділя, 5 травень 2024, 12:30

Оголошення Росією у розшук президента України Володимира Зеленського та ще кількох політичних і військових лідерів є частиною її інформаційної операції з дипломатичної ізоляції країни. Кремль і не думає полишати спроб представити свою неспровоковану аг...