РФ прагне створення "народної республіки" на Балканах: Президент Хорватії занепокоїлася активністю Росії у Боснії

За словами Колінди Грабар-Кітарович військове зіткнення на Балканах не можна виключати, адже Москва хоче мати владу над тими подіями, які відбуваються в регіоні.

Колінда Грабар-Кітарович. Фото:www.kroativ.at

Президент Хорватії Колінда Грабар-Кітарович вважає, що Кремль залучений в гібридну війну у Боснії і Герцеговині. Про це вона сказала місцевому виданню Vecernji List, інформують Патріоти України.

"Боснію і Герцеговину доcі ми не можемо назвати стабільною державою, і вона до цього дня не є політично незалежною. Референдум, який нещодавно пройшов у республіці Сербській (частина Боснії і Герцеговини - ред.) був тільки першим кроком у серії можливих так званих "референдумів", це може привести до проголошення незалежності Республіки Сербської", - заявила вона.

За словами Грабар-Кітарович, військове зіткнення на Балканах не можна виключати, адже РФ хоче мати владу над тими подіями, які відбуваються в регіоні.

"У нас може бути ситуація, в якій Росія почне привозити озброєння, буде вести розвідувальні операції і вести пропаганду в регіоні", - зазначила президент.

Вона також каже, що військовослужбовці Хорватії беруть участь в діях НАТО, щоб утримати Москву, щоб вона не потикалася в східний регіон.

"Путін створив таку жахливу атмосферу, що не всі можуть в ній існувати. Нам потрібно довести Росії, що ми ведемо себе так не проти неї, а просто хочемо захистити держави-члени Альянсу", - заявила президент Хорватії.

У окупантів проблеми: Російська перевага у війні проти України зменшується, - FT

субота, 27 квітень 2024, 4:15

Завдяки американській допомозі Україна може виявити недоліки, притаманні армії РФ, яка намагається знищити Україну за допомогою неякісних боєприпасів і великої, але погано навченої армії. Про це пише Financial Times, передають Патріоти України. «Допом...

"Ворог не припиняє спроб": У ДПСУ повідомили, де фіксують найбільше російських ДРГ

субота, 27 квітень 2024, 3:25

Наразі найбільша кількість спроб прориву російських диверсійно-розвідувальних груп фіксують у Сумській області. Днями прикордонники знову зафіксували таку спробу. Про це повідомив речник Держприкордонслужби Андрій Демченко в ефірі телеканалу "Еспресо",...