"РФ ще довго не зможе розробити крилаті ракети на ядерному заряді": Німецький експерт розвінчав брехню Кремля

Роберт Шмукер переконує, що навряд чи можна вважати заяви Путіна про нові російські озброєння достовірними.

Путін лукавить, коли говорить про випробування надсучасної зброї в РФ. Ілюстрація: 24 канал.

1 березня під час свого послання до Федеральних зборів Росії глава Кремля Володимир Путін похизувався випробуванням нової крилатої ракети з ядерним двигуном, однак західні експерти піддали сумніву наявність у Москви подібної зброї. Зокрема, на думку фахівців з Німеччини, такі ядерні технології є надто складними для Росії, а випробування були б надмірно дорогими, передають Патріоти України із посиланням на Süddeutsche Zeitung.

Так, Путін заявив, що у РФ створена і пройшла випробування нова крилата ракета з ядерною енергетичною установкою. Під час його виступу 1 березня навіть показали відео випробування такої ракети та 3D-ролик її польоту. Але навряд чи можна вважати заяви про нові російські озброєння достовірними, йдеться у статті.

За словами Роберта Шмукера, інженера-ракетобудівника і професора Технічного університету в Мюнхені, Росія ще довго не зможе розробити крилаті ракети на ядерному заряді. "Це дуже складно. Я не можу уявити, щоб вони могли зробити маленький літаючий ядерний реактор", – коментує Шмукер.

Науковець зауважує, що вчені досліджують це питання протягом десятиліть. Окрім цього, німецький інженер не вважає правдивими вихваляння Путіна щодо гіперзвукової зброї. Такі величезні швидкості, пояснює професор, означають украй високе навантаження на матеріал, до того ж, подібні випробування були б неймовірно дорогими. Як зазначається, гіперзвуковою швидкість вважається лише в тому випадку, якщо вона як мінімум у п'ять разів перевищує швидкість звуку.

Президент Казахстану втер носа Путіну в ситуації з рекордним паводком

вівторок, 16 квітень 2024, 23:28

Глава Казахстану Касим-Жомарт Токаєв прибув з робочою поїздкою у Північно-Казахстанську область. Він здійснив обліт Кизилжарського району, околиць Петропавловська та Сергіївського водохранилища – територій, які потерпають від весняної повені. Натомість...

Генштаб закликав не втягувати ЗСУ в політичну боротьбу, Ганна Маляр різко відреагувала

вівторок, 16 квітень 2024, 22:42

16 квітня Генеральний штаб Збройних сил України заявив у Facebook про появу спекуляцій щодо системи комунікацій Генштабу, передають Патріоти України. "Останнім часом з'являється чимало спекуляцій щодо системи комунікацій Генерального штабу Збройних сил...