РФ збирається воювати на два фронти - New York Times

Ендрю Крамер: "Схоже, це перемир'я закінчилося".

Війна в Україні. Фото: Діалог.На війну в Україні мало хто сьогодні звертає увагу через зосередження на Сирії. Однак бої в Донбасі різко загострилися впродовж останніх тижнів. Це підтверджують усі: жителі прифронтових міст і селищ, українські військові і європейські спостерігачі. Про це сьогодні на сторінках New York Times пише кореспондент Ендрю Крамер, передають Патріоти України.

Він зауважує, що такий обмін вогнем із кулеметів і гармат, як зараз, на Донбасі не бачили з минулого літа. І це, на його думку, може означати, що Росія хоче вести дві війни одночасно.

Кремль підтримує проросійських терористів на Сході України, і водночас бомбить опозиціонерів у Сирії, щоб зміцнити позиції режиму президента Башара Асада. Припинення вогню в Донбасі почалося з першого вересня і було пов'язане з початком сирійської авантюри Кремля. Але тепер, схоже, це перемир'я закінчилося. І місто Мар'їнка стало однією з нових гарячих точок. Тут проросійські терористи почали рити нові траншеї і ставити свої укріплення лише за 150 метрів від позицій української армії.

За словами полковника Михайла Прокопіва, чий загін тримає позиції в Мар'їнці, з такої відстані можна один одного вилаяти, не кажучи про те, щоб прицільно обстріляти. - Тиждень тому нас обстрілювали з артилерії кожні два-три дні. Здебільшого це відбувалося вночі. Тепер жодного дня не проходить без боїв, - каже він.

За словами Прокопіва, бойовики стріляють у його солдатів з артилерійських гармат і крупнокаліберних кулеметів, встановлених на вантажівках. Також снайпер в суботу вбив одного з бійців його загону.

Виконавчий директор моніторингової місії на ОБСЄ на Сході України Александр Хуг розповів журналістам, що за останній тиждень спостерігачі бачили поблизу лінії фронту 88 танків проросійських терористів. - Вони готові до бою і поки стоять. Але дуже швидко вони можуть опинитися на лінії фронту, - сказав Хуг.

Боєприпаси для артилерії теж будуть: Бельгія надасть Україні великий пакет військової допомоги

вівторок, 19 березень 2024, 11:44

Бельгія планує передати Україні пакет військової допомоги на суму 450 мільйонів доларів. До нього увійдуть близько трьох сотень бойових броньованих машин LMV й три мінні тральники. Про це пишуть видання Belga та Shephard Media, посилаючись на слова мін...

Мінус один: Нацгвардійці влучним ударом знищили російський комплекс спостереження "Муром" (відео)

вівторок, 19 березень 2024, 10:55

Бійці Національної гвардії України знищили російський комплекс дальнього відеотепловізійного спостереження "Муром", передають Патріоти України. "Якісна робота з виявлення і ураження від аеророзвідників 11 бригади імені Михайла Грушевського. Знищено ще ...