Рішуче: Українці попросили Путіна про дві речі

Прохання стосувалися вирішення ситуації довкола Бібліотеки української літератури у російській столиці та зупинення репресій проти українських активістів.

Українці РФ звернулися до Путіна. Ілюстрація:ru.tsn.ua

Українці, що проживають в Росії, звернулися до президента РФ Володимира Путіна з проханням зупинити репресії проти Бібліотеки української літератури в Москві та українських активістів. Про це йдеться у відкритому листі до російського лідера, повідомляють Патріоти України з посиланням на УНІАН.

Документ підписали керівники понад 20 українських організацій з Омська, Москви, Санкт-Петербурга, Саратова, Владивостока, Уфи, Тольятті, Ярославля, Єкатеринбурга, Хабаровська, Томська, Сургута, Мурманська і інших російських міст.

"Шановний пане президент, українські організації Росії звертаються до Вас як гаранта Конституції, гаранта прав і свобод усіх людей, що проживають в Росії, з проханням розібратися в ситуації, що склалася.

Ми вважаємо, що в демократичній правовій державі люди можуть мати різні думки і погляди на історію , суспільно-політичні події, при цьому поважаючи думки інших, а дії влади мають бути спрямовані на зміцнення цих свобод, на зміцнення міжнаціональної, міжконфесійного миру і злагоди.

Ситуація навколо Бібліотеки української літератури ніяк не сприяє досягненню цих цілей ", - йдеться в листі.

Його автори відзначають, що в українських організаціях викликають глибоке занепокоєння нещодавні події у Бібліотеці української літератури в Москві, арешт директора бібліотеки Наталії Шаріної, обшук у квартирі співголови громадської організації "Українці Москви" Валерія Семененка, заборона на в'їзд до РФ відповідальному секретарю Українського конгресу РФ Віктору Гіржову, повторення провокацій по відношенню до Українського культурного центру в Москві.

Ворог стягує сили! До 500 тисяч військових: Чисельність російських військ в Україні значно збільшилася, - Павлюк

п’ятниця, 3 травень 2024, 15:22

Чисельність російських військ на території України значно збільшилася з 2022 року. На тимчасово окупованих територіях перебуває від 510 000 до 513 000 російських військовослужбовців. Про це заявив командувач Сухопутних військ ЗСУ генерал-лейтенант Олек...

Фінал не скоро? У США дали прогноз щодо тривалості війни в Україні та пояснили, на що робить ставку Путін

п’ятниця, 3 травень 2024, 14:24

Російський диктатор Володимир Путін сприймає внутрішні та міжнародні обставини як такі, що розвиваються на його користь. Ймовірно, він продовжить дотримуватися агресивної стратегії в Україні, перспективи завершення війни найближчим часом є малоймовірни...