Росія готує позов на Євросоюз за відмову від інвестування ... в Росію

При цьому судовий позов будуть розглядати в ... ЄС.

Росія подасть позов до ЄБРР з-за припинення його діяльності в країні. Фото: svopi.ru.

Росія подасть позов до Європейського банку реконструкції та розвитку, який в 2014 році заморозив інвестиції в Росію, повідомляють Патріоти України з посиланням на Нескучные новости.

У середу Мінфін заявив, що сподівається домовитися про роботу ЄБРР в Росії.

В ЄБРР цю подію прокоментували так: "Наступного разу, Росія, можливо, подасть позов на нафту марки Brend,в зв'язку з її падінням".

При цьому судовий позов розглядатимуть в ... ЄС.

Росія підготувала звернення до голови ради керуючих Європейського банку реконструкції та розвитку (ЄБРР), міністра фінансів Люксембургу П'єра Грамена, в якому попередила про намір зробити «легальні кроки» в зв'язку з порушенням її прав як акціонера і країни операцій банку.

Росія направить звернення до керівних органів банку із зазначенням на порушення статуту ЄБРР.

Паралельно з цим буде підготовлений позов та прийнято рішення, відповідно до якого судова інстанція «буде в змозі вирішити цю суперечку». Правових підстав для відхилення майтутнього позову в уряді РФ не бачать, оскільки, на їхню думку, припинення діяльності з політичних міркувань суперечить низці статей статуту ЄБРР.

Після довгої паузи Росія вивела ракетоносії в Чорне море

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:29

Російські війська вивели на бойове чергування у Чорне море два підводні ракетоносії із вісьмома ракетами Калібр. Про це повідомила пресслужба Сил оборони півдня в п'ятницю, 26 квітня. "Після доволі довгої паузи ворог вивів на бойове чергування в Чорне ...

План зробити це "якнайшвидше": Бельгія обіцяє прискорити передачу Україні своїх F-16

п’ятниця, 26 квітень 2024, 23:24

Раніше повідомлялося, що Бельгія передасть Україні F-16 до 2025 року. Влада Бельгії вирішила передати Україні винищувачі F-16 вже у 2024 році, хоча точні терміни поки що невідомі. Про це на спільній прес-конференції заявили прем'єр Бельгії Александер Д...