Росія і Туреччина увійшли в глибокі протиріччя, турки будуть діяти рішуче, - Фельгенгауер

Конфлікт буде проходити на території Сирії за сценарієм війни на сході України влітку 2014 року.

Павло Фельгенгауер. Фото: charter97.org.Російський військовий експерт Павло Фельгенгауер заявив, що Росія і Туреччина увійшли в глибокі протиріччя, які можуть перерости в збройний конфлікт або навіть війну між цими країнами. При цьому він припустив, що конфлікт буде проходити на території Сирії за сценарієм війни на сході України влітку 2014 року. Про це повідомляють Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

"Турки не допустять об'єднання курдських анклавів. Якщо у курдів буде своя транскордонна єдина територія, від моря до Іраку, то для турків це абсолютно неприйнятно. Діяти вони будуть рішуче. Причому, це ніхто не приховує. Не виключено, що вони і кордон перейдуть, як в серпні 2014 року це зробили російські війська на Донбасі ", - заявив Фельгенгауер.

Також він повідомив, що російське угруповання в Сирії, яке підтримує війська президента цієї країни Башара Асада, опиниться в положенні українських частин, які намагалися перекрити кордон влітку 2014 року, але потрапили під вогонь російської артилерії, на який вони не могли відповісти.

"Чим ближче бойові дії будуть проходити до кордону, тим частіше і ефективніше турки зможуть використовувати свою артилерію. Якщо згадати літо 2014 року на Донбасі, то зараз Росія і її союзники намагаються також закрити кордон. А з іншого боку стоїть турецька армія, яка буде все більше обстрілювати з артилерії тих, хто намагається цю межу закрити. Це може перерости в "котли", як це було в Україні, і так далі ", - повідомив експерт.

За його словами, Туреччина може навіть не переходити межу, тому що має в своєму розпорядженні сучасні і високоточні зразки західної артилерії, яка стріляє на 40 км, на відміну від російської, яка б'є на 20 км. "Плюс у них є системи залпового вогню, які можуть діяти на відстані до 100 км. Відповідати і бомбити турецькі артилерійські позиції нашим не можна. Тому що це територія країни НАТО", - уточнив Фельгенгауер. Він також повідомив, що російське угруповання буде відчувати великі проблеми з постачанням, оскільки турки моментально перекриють протоки Босфор і Дарданелли, а також закриють повітряний коридор, що пролягає через Каспій, Іран, Ірак і північну Сирію.

"У іранський повітряний простір ніхто вторгатися не буде, але в іракський, а тим більше, в сірійський, можуть залітати турецькі винищувачі і збивати наші транспортні літаки з постачанням і особовим складом", - зазначив експерт.

Важливий момент: В ISW проаналізували, що допоможе Україні відновити контроль над усією територією

субота, 27 квітень 2024, 12:23

Здатність України повернути всі захоплені росіянами території буде залежати від майбутніх рішень на Заході, в Кремлі та у Києві, а також здатності всіх сторін динамічно змінювати хід війни. Про це йдеться у звіті Інституту вивчення війни (ISW), передаю...

Чи можливий новий український наступ: Експерт оцінив ситуацію на фронті

субота, 27 квітень 2024, 11:30

В України зараз з'явиться артилерія, боєприпаси і росіяни знають, що це буде десь протягом цього місяця. Тож вони намагатимуться якнайшвидше реалізувати якісь завдання. Про це в ефірі "1+1" заявив військовий експерт Михайло Самусь, передають Патріоти У...