Росія, Іран і Туреччина домовились поділити Сирію на зони впливу - ЗМІ

Очікується, що Сирію очолить менш суперечливий кандидат, а Асаду дадуть піти з гарантіями безпеки для нього і його сім'ї.

Ілюстрація:www.manar.com

Росія, Туреччина та Іран планують розділити Сирію на неофіційні зони регіонального впливу. Про це повідомляє Reuters з посиланням на кілька джерел, передають Патріоти України за матеріалами РБК.

За їх словами, президенту Башару Асаду при цьому дозволять зберегти свій пост як мінімум ще на кілька років, до наступних виборів. Після цьому Сирію очолить менш суперечливий кандидат, а Асаду дадуть піти з гарантіями безпеки для нього і його сім'ї, говорять співрозмовники агентства.

Така угода, яка дозволила б створити автономії в рамках федеральної структури, контрольованої Асадом, в даний час знаходиться в зародковому стані і має бути узгоджена з владою Сирії, повстанцями і, врешті-решт, також з країнами Перської затоки і Сполученими Штатами, відзначили джерела, знайомі з позицією Росії.

"Досягти остаточної угоди буде важко, але вихідні позиції [сторін] змінилися", - заявив в бесіді з Reuters генеральний директор Російської ради з міжнародних справ Андрій Кортунов. Він також повідомив, що кілька кандидатур на заміну Асаду вже обговорювалися, але конкретних імен не назвав.

Раніше турецьке агентство Anadolu з посиланням на обізнані джерела повідомило, що Росія і Туреччина узгодили план всеосяжного перемир'я в Сирії, який буде переданий сторонам конфлікту. У разі успіху угоди про перемир'я режим Асада і опозиція за сприяння Москви і Анкари проведуть переговори в столиці Казахстану, вказувало агентство.

При цьому в Кремлі не змогли прокоментувати інформацію про нібито досягнуті домовленості Росії та Туреччини. "Не можу відповісти на це питання, не володію достатньою інформацією", - сказав прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков в середу, 28 грудня.

Відпрацювали точно: Нацгвардія знищила російську станцію РЕБ на Запорізькому напрямку

п’ятниця, 19 квітень 2024, 16:27

Бійці Національної гвардії знищили російську станцію радіоелектронної боротьби на Запорізькому напрямку, передають Патріоти України. "На Запорізькому напрямку в результаті вогневого ураження російські загарбники втратили чергову станцію радіоелектронн...

Дуже бояться: Росіяни почали встановлювати протидронові сітки навколо своїх НПЗ

п’ятниця, 19 квітень 2024, 15:56

Російська нафтовидобувна компанія "Башнефть" встановила сітки проти безпілотників, щоб захистити ключові об'єкти на своїх НПЗ від можливого нападу з боку України. Про це заявив глава республіки Башкортостан (РФ), пише Reuters, передають Патріоти Украї...