Росія може влізти у нову війну, - Козій

​Путін може розіграти карту Білорусі, але поки Лукашенко непогано веде свою гру, говорить військовий експерт

Фото: FacenewsПрезидент Росії Володимир Путін може ініціювати початок гібридної війни в Білорусі в разі, якщо йому буде потрібно посилити тиск на Захід. Про це розповів військовий експерт Інституту євроатлантичного співробітництва Ігор Козій в коментарі "Обозревателю", повідомляють Патріоти України.

"Політика Лукашенко поки дозволяє йому балансувати між Росією, Україною та рештою світу. Але потрібно чітко розуміти, що це питання не стосується Лукашенко. Це стосується тільки однієї людини - Путіна. Тому, за великим рахунком, не можна сказати , що цей сценарій не можливий. Зараз можна сказати, що він частково можливий", - пояснив Козій.

На думку військового експерта, зараз питання Білорусі не на часі для Путіна через війну в Україні і Сирії, проте він все одно може розіграти цю карту в майбутньому. "Я б розглядав цей сценарій, як один з варіантів дій. Путін може розіграти цю карту навіть, якщо не розбереться з Сирією і Україною. Швидше за все, він буде включати Білорусь як варіант. Але поки що Лукашенко непогано веде свою гру", - підкреслив Козій.

У Повітряних силах назвали єдиний спосіб протидії російським КАБам та ФАБам

вівторок, 7 травень 2024, 3:25

Речник Повітряних сил ЗСУ Ілля Євлаш повідомив, що єдиний спосіб ефективно боротись з російськими КАБами та ФАБами - знищувати носії цих бомб. Про це він заявив у етері "Еспресо", передають Патріоти України. "Якщо ми говоримо про ФАБ-1500, яким росіяни...

Хоча вибори все одно нелегітимні: США визнають Путіна "президентом" РФ

понеділок, 6 травень 2024, 22:15

Сполучені Штати не будуть направляти представника на так звану «інавгурацію» російського диктатора Володимира Путіна, яка відбудеться 7 травня. Про це на брифінгу повідомив речник Державного департаменту США Метью Міллер, передають Патріоти України. Зо...