"Росія окупувала частину України і зовсім не бореться з ІДІЛ": Кандидат на пост глави ЦРУ зробив різку заяву

Майк Помпео впевнений, що саме росіяни, а не хтось інший, винні у втручанні у виборчий процес в США.

Майк Помпео. Фото: РИА Новости.

Кандидати на посаду директора ЦРУ Майк Помпео і голови Пентагону Джеймс Маттіс зробили критичні заяви на адресу Росії. На слуханнях у комітеті з питань розвідки Сенату Помпео звинуватив Росію у створенні загрози для України і Європи, але не для терористичної організації "Ісламська держава", передають Патріоти України із посиланням на "Радіо Свобода".

"Росія почала агресивно затверджуватися в світі, увірвавшись в Україну і окупувавши (її територію), погрожуючи Європі і при цьому не роблячи майже нічого, щоб допомогти знищенню Ісламської держави", - сказав Помпео.

Він також погодився з висновками американських спецслужб щодо того, що саме Росія влаштувала кібератаки, щоб вплинути на президентські вибори в США. У свою чергу кандидат у міністри оборони США Джеймс Маттіс заявив на слуханнях у Конгресі, що Сполучені Штати повинні бути готові протистояти поведінці Росії в тих областях, де обидві країни не можуть співпрацювати, передає "ЛІГА".

"Ми займалися Росією навіть у найтемніші дні холодної війни, і я підтримую бажання обраного президента налагодити взаємодію з Росією в даний час. У той же час, коли ми маємо інші області, де не можемо співпрацювати, ми повинні протистояти поведінці Росії, і захистити себе, якщо Росія буде діяти всупереч нашим інтересам", - сказав він.

Маттіс выступив за зміцнення єдності НАТО, який Росія намагається розколоти, і зокрема за підтримку країн Балтії, які відчувають загрозу з боку РФ. Також Маттіс має намір підтримувати територіальну цілісність України.

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині - росіяни вдарили "Іскандером" по Смілі

четвер, 25 квітень 2024, 10:28

У Повітряних силах розповіли деталі атаки по Черкащині, передають Патріоти України. "Було вражено цивільну інфраструктуру, пошкоджено логістичне сполучення зализиці. Крім того, удар пошкодив адміністративні будинки та пошкодив авто та цивільне майно",...

Америка ставить питання руба: Блінкен прибув до Китаю. У портфелі держсекретаря вагомі аргументи, щоб переконати Сі Цзіньпіна не допомагати росіянам, - ЗМІ

четвер, 25 квітень 2024, 10:14

За інформацією джерел адміністрація США під загрозою санкцій має намір дотиснути Сі Цзіньпіна щодо до умиротворення Росії. КНР дуже потерпає через фінансову кризу, без доброї волі Заходу уникнути економічного краху практично не можливо. Держсекретар СШ...