Росія пропонує Туреччині вступити до союзу

Російський політолог і член Громадської палати Росії Сергій Марков заявив, що після вибачень турецького президента Реджепа Тайїпа Ердогана Туреччина може вступити до Євразійського союзу.

Фото: www.unian.ua

Про це Сергій Марков написав на своїй сторінці у Facebook, повідомляють Патріоти України.

"Президент Ердоган надіслав листа президенту Путіну, де чітко

  1. Вибачився за збитий літак. Це була головна умова Путіна.
  2. Висловив співчуття родині загиблого льотчика і по суті пообіцяв призначення турецької військової пенсії сім'ї. Це означає, що і друга вимога Путіна відшкодувати збиток теж буде частково виконана. Прем'єр заявив, що уряд готовий виплатити Росії компенсацію.
  3. Заявив, що триває розслідування щодо бойовика, який розстріляв льотчика. Тобто і третя умова Путіна, тобто покарати винних, буде частково виконана. Частково, тому що покарані мають бути і ті, хто віддавав наказ вдарити.
  4. Заявив, що хотів би максимально повернутися до колишніх хороших відносин", — перерахував Марков.

"Все це дає реальний шанс для значного поліпшення відносин Росії і Туреччини. Колишніх сердечних відносин між лідерами досягти навряд чи можливо. Але майже весь обсяг міждержавних відносин може бути відновлений. Більш того, в умовах конфлікту Туреччини і Росії з ЄС дві країни можуть піти навіть далі у співпраці, ніж раніше. Зокрема, можливе поглиблення співпраці Туреччини з Євразійським союзом, навіть вступ Туреччини до Євразійського союзу", — вважає російський політолог.

"Цей лист Ердогана - не сплеск психології, а результат довгої наполегливої роботи тих, хто прагнув відновити відносини Росії і Туреччини. Потрібно привітати голову МЗС Туреччини і великого друга Росії Мевлюта Чувашоглу. Він зробив дуже багато і вже 1 липня в Сочі зустрінеться з Сергієм Лавровим. Велику роль відіграло керівництво Азербайджану, яке дуже зацікавлено в хороших відносинах і з Росією, і з Туреччиною. Величезну роботу виконали ті представники бізнесу та політики, які за ці роки брали участь у відносинах Росії і Туреччини. Вже восени наші туристи можуть повернутися до Анталії. Відновлення добрих відносин посилить Росію і Туреччину та допоможе у вирішенні багатьох конфліктів. У Сирії, Карабаху", — додав Марков.

"Проблема в тому...": Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту без прикриття іншими ЗРК, - експерт

середа, 24 квітень 2024, 16:22

Системи Patriot не можна використовувати для захисту лінії фронту, не прикриваючи їх іншими зенітно-ракетними комплексами. Такою думкою в ефірі телеканалу FREEДОМ поділився військовий аналітик, ветеран російсько-української війни Олексій Гетьман, пере...

Уже сам факт "зіпсував" все: Опозиціонер розповів, що найбільше налякало Путіна перед інавгурацією

середа, 24 квітень 2024, 15:57

У Росії 7 травня 2024 року запланована інавгурація Владіміра Путіна. На цю подію у російської пропаганди були великі плани, але Україна отримає довгоочікувану військову допомогу від США - 61 мільярд доларів, що може змінити ситуацію на фронті, передаю...