Росія протестує в абсолютній меншості: "Ми будемо карати за хімічні атаки в Сирії", - США зробили різку заяву в ООН

за словами ​постпреда США при ООН Ніккі Хейлі Вашингтон зацікавлений в тому, щоб покласти край використанню Дамаском хімічної зброї. За її словами, "уряд Росії також несе суттєву відповідальність" за проведення хімічних атак в Сирії.

Ніккі Хейлі. Фото:DT.ua

Постпред США при ООН Ніккі Хейлі в ході засідання Радбезу ООН заявила, що Іран і Росія несуть відповідальність за ситуацію в Сирії. Про це пише Inforesist, передають Патріоти України.

За її словами, Тегеран і Москва не реагували належним чином на злочини сирійського президента Башара Асада.

"Урядовий режим в Сирії - не єдиний, хто несе відповідальність за хімічну атаку. На уряді Ірану також лежить велика відповідальність, тому що він довго захищав сирійського диктатора. Іран продовжує відігравати значну роль в кровопролитті у Сирії", - заявила Хейлі.

За її словами, "уряд Росії також несе суттєву відповідальність".

"Кожен раз, коли Асад переходив "червону межу", Росія його захищала його, а це зміцнювало Асада, а зміцнення Асада веде до більшого числа смертей", - додала вона.

Хейлі заявила, що у Вашингтона було повне право на те, щоб завдати ракетного удару по Сирії. Вона підкреслила, що США "готові зробити більше", якщо в цьому буде необхідність.

За її словами, Вашингтон зацікавлений в тому, щоб покласти край використанню Дамаском хімічної зброї.

"Злочини Башара Асада проти мирних громадян більш не повинні залишатися без відповіді. Прийшов час сказати, що цьому потрібно покласти край. Варто не тільки говорити про це, але і робити певні дії", - сказала Хейлі.

При цьому вона зазначила, що міжнародне співтовариство "переконалося, що Башар Асад не раз використовував хімічну зброю проти власного народу".

Вона заявила, що США будуть карати за нові хімічні атаки в Сирії.

"США вчора зробили збалансований крок. Прийшов час для Росії діяти відповідально в Сирії. Світ чекає, що Росія перегляне свій альянс з Башаром Асадом. США не залишать без покарання нове використання хімічної зброї в Сирії", - сказала Хейлі.

"Ворог має тактичні успіхи": Сирський підтвердив втрату трьох сіл поблизу Авдіївки

неділя, 28 квітень 2024, 16:29

Головнокомандувач ЗСУ генерал Олександр Сирський визнав, що ситуація на фронті загострилась. Детальніше про події на передовій він розповів у своєму Telegram, передають Патріоти України. За словами головкома, намагаючись захопити стратегічну ініціативу...

"Колеги геть байдужі до питання": Нардепка підготувала альтернативну версію законопроєкту про демобілізацію

неділя, 28 квітень 2024, 16:06

Народна депутатка Інна Совсун заявила, що підготувала ще одну версію законопроєкту про демобілізацію на тлі наміру влади створити подібний документ у термін до 8 місяців. Вона наголосила на важливості швидшого ухвалення рішення в цьому питанні. Про це ...