"Росія знову почала агресивну політику, напавши на Україну і окупувавши її. Вона становить загрозу для Європи": Чим відомий новий глава Держдепу США Майкл Помпео

Політика називають справжнім американським "яструбом" за його антиросійську риторику.

Майк Помпео. Фото:Newsader

13 березня Дональд Трамп призначив новим главою Держдепартаменту США Майкла Помпео. Раніше він очолював ЦРУ. InfoResist розповідає, чим відомий Майк Помпео, зазначають Патріоти України.

Хто такий Майк Помпео

Майкл Річард «Майк» Помпео - американський бізнесмен і політик.

Помпео народився 30 грудня 1963 року в Орінджі, Каліфорнія. Після школи вступив до Військової академії. Потім пішов служити в якості офіцера кавалерії бронетанкової служби - спочатку в Західному Берліні, потім брав участь у війні в Перській затоці.

Після закінчення терміну служби Помпео залишив військову діяльність і подався в бізнес. Спочатку відкрив компанію Thayer Aerospace, яка займалася виробництвом авіаційних деталей. Там він пропрацював 10 років. Після цього очолював корпорацію Sentry International, яка займалася виробництвом і обслуговуванням устаткування для нафтової промисловості.

Кар'єру політика почав в 2011 році. Тоді Помпео став членом Палати представників Конгресу від штату Канзас. В кінці 2016 року Дональд Трамп запропонував йому обійняти посаду директора ЦРУ. А 23 січня 2017 року його було затверджено на посаді Сенатом США.

Майк Помпео: політичні погляди

Помпео яскравий представник республіканської партії, член «Чайної партії», яка виступає за зниження податкових виплат і зменшення ролі федерального уряду.

Крім того, політик затято протестує проти закриття в'язниці в Гуантанамо. Ця установа призначена для людей, які підозрюються в тероризмі. Помпео також виступав проти ядерної угоди з Іраном. Він вважає, що ісламські лідери, які засуджують теракти, є причетними до них. Таку думку політик озвучив після Бостонського марафону в США у квітні 2013 року.

Майкл Помпео: ставлення до Росії

Майк Помпео вважається одним з основних американських скептиків в питанні зближення з Російською Федерацією. Він неодноразово заявляв про втручання Росії у вибори 2016 року. А після призначення на посаду директора ЦРУ назвав поведінку РФ «агресивною».

Незабаром Помпео змінив свою риторику щодо Трампа і Росії - називав російський вплив на американські вибори незначним. Американські експерти вважають, що таким чином політик хотів показати свою лояльність по відношенню до Трампа.

13 березня Майк Помпео заявив, що не вірить в слова Володимира Путіна щодо того, що росіяни не втручалися у вибори президента Америки.

Крім того, в одному з інтерв'ю політик висловив побоювання, що Росія втрутиться в проміжні вибори в Конгрес США, призначені на осінь 2018 року. «Звичайно, я виразно очікую, що Росія продовжить намагатися і робити це, але я впевнений, що Америка буде в змозі провести вільні і чесні вибори, і що ми будемо чинити опір досить успішно, а їх вплив на наші вибори не буде значним», - відзначив Помпео.

Майкл Помпео: ставлення до України

У квітні 2014 року американський чиновник відвідав Україну. Тоді він розкритикував адміністрацію президента Обами за недостатню допомогу країні, якою хоче заволодіти Путін. «У тій мірі, в якій ми можемо продемонструвати підтримку українського уряду, ми можемо змінити розрахунки Путіна і збільшити ризик для нього і для Росії для переміщення бойових сил ближче до Києва», - заявив тоді Помпео.

П'ять яскравих цитат Майкла Помпео

Не бачу серйозних доказів того, що Росія прагне перемогти Ісламську державу. Вони займаються цим протягом шалено довгого часу. Десятиліттями Росія намагається підірвати американську демократію.

Неважливо, російська вона чи радянська, але ми як і раніше маємо справу з загрозою, що виходить від росіян. Ми зобов'язані відсунути, перемогти її, працювати для того, щоб зробити ситуацію найбільш болючою для них

Ми живемо в світі, де у росіян є великий ядерний потенціал, і при цьому вони зміцнюють свої позиції в Сирії. Вони забрали Крим в України. Вони люблять приставати до Америки і шукають будь-яке місце в світі, де можуть ускладнити нам життя, а у Америки є обов'язок чинити опір цьому.

Росія знову почала агресивну політику, напавши на Україну і окупувавши її. Вона становить загрозу для Європи.

Наша оцінка намірів Володимира Путіна не змінилася. Він продовжує вважати, що найбільшою невдачею XX століття був розпуск Радянського Союзу. Він має намір повернути колишній СРСР до величі і слави. З цими думками він прокидається кожен день, а другою його думкою є переобрання.

Побажав "миру" Україні та Росії: Словацький депутат у Європарламенті дістав із сумки та випустив голуба (відео)

середа, 24 квітень 2024, 23:41

Під час засідання Європарламенту 24 квітня депутат від ультраправої партії «Словацькі патріоти» Мирослав Радачовський випустив білого голуба, заявивши, що таким чином бажає миру «усьому світу, росіянам і українцям». Про це пише The Guardian, передають ...

"Будь-яка підтримка можлива": Польща готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку

середа, 24 квітень 2024, 23:30

Міністр оборони Польщі Владислав Косіняк-Камиш заявив, що його країна готова допомогти Україні повернути чоловіків призовного віку. Про це пише Reuters, передають Патріоти України. Він нагадав, що Польща раніше пропонувала допомогти Україні з тим, щоб ...