​Росіяни не послаблюють натиск: Нічні атаки на Донецькому напрямку та з Докучаєвська – штаб АТО

Крім стрілецької зброї та кулеметів, ворог задіяв заборонені міномети великих калібрів, зенітки та САУ

Речник АТО Сергій ЖмуркоПатріоти України представляють зведення прес-центру АТО на 6.00 5 червня 2016 року

Ситуація в районі проведення антитерористичної операції залишається напруженою, але контрольованою ЗС України.

За добу російсько-терористичні війська 44 рази обстріляли позиції сил АТО, з них на Маріупольському – 24 та 20 на Донецькому напрямках.

На Маріупольському напрямку зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів та гранатометів різних систем бойовики декілька разів відкривали вогонь неподалік Водяного, Красногорівки та Мар’їнки. А в районі Павлополя та Широкиного російські найманці обстріляли наші позиції двічі, використовуючи міномети калібру 82 мм. Згодом ворог для обстрілів укріплень в районі Широкиного та Новотроїцького долучив ще й заборонені Мінськими угодами важкі міномети.

З настанням сутінок супротивник посилив вогонь на Донецькому напрямку, де із мінометів калібру 120 мм двічі накривав наші позиції поруч Авдіївки, а захисників Опитного та Пісків - з великокаліберних кулеметів, гранатометів, зенітної установки ЗУ-23-2 та 82 мм мінометів, крім того, в Пісках активізувався снайпер.

З 21.00 по 22.00 під щільним мінометним вогнем російських бойовиків опинились захисники Зайцевого.

В 22.10 з території тимчасово окупованого Докучаєвська був відкритий вогонь зі 120 мм мінометів по н.п. Миколаївка. Всього випущено 7 мін. Обстріл тривав до 23.00.

Згодом по позиціях ЗС України поблизу цього ж н.п. ворог використав самохідні артилерійські установки калібру 122 мм.

На Луганському напрямку дотримувалась відносна тиша.

Торують залізницю до Донецька: Окупанти запустили з порту Маріуполя до Волновахи перший поїзд (відео)

п’ятниця, 3 травень 2024, 4:15

Перший поїзд вийшов з порту в окупнованому Маріуполі і попрямував до станції Волноваха в четвер, 2 травня. Про це заявив радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму Telegram-каналі. . Посадовець також звернув увагу на "першу платформа ...

2PZD-21 вже пройшов показові запуски: Китай презентував свій покращений аналог гіперзвукової ракети "Кинджал"

п’ятниця, 3 травень 2024, 2:35

У Китаї розробили аналог російської гіперзвукової ракети "Кинджал". Влада КНР вже показала відео використання ракети, повідомляє Defense Express. . Як зазначає видання, ракета відома під індексом 2PZD-21. Вперше китайці показали свою розробку у листоп...