"Російська машина "фейкових новин" стає божевільною": Францію обурила брехня Кремля про збитий у Сирії літак

Французький посол Джерар Ароза досить різко спростував твердження Міністерства оборони РФ, яке звинуватило у загибелі Іл-20 вже й французів.

Росіян звинуватили у відвертій брехні. Ілюстрація: соцмережі.

Посол Франції у США звинуватив Росію у брехні та поширенні фейків після заяви Москви про те, що французький фрегат у Середземному морі запустив ракети по Сирії і може бути причетний до падіння літака з російськими військовими, передають Патріоти України.

Як передає Reuters, французький посол Жерар Ароза досить різко спростував твердження Міністерства оборони РФ. "Російська машина "фейкових новин" стає божевільною: звинувачує французів у тому, що вони збили російський літак (який, фактично, став жертвою сирійського "дружнього вогню")", - заявив він.

Представник французької армії Патрік Штайгер також заперечив, що Франція була причетна до інциденту або в принципі запускала якусь ракету, але кілька годин російські ЗМІ продовжували ставити йому це питання.

"Як голова уряду я повинен": Шольц заявив, що не передає Україні Taurus, бо боїться війни Росія-НАТО

четвер, 28 березень 2024, 11:28

Канцлер Німеччини Олаф Шольц вкотре відмовився надати далекобійні ракети Taurus Україні. Він пояснив це тим, що важливим для нього лишається "не ескалювати" війну до зіткнення Росії та НАТО. Водночас на сьогодні Німеччина витратила на допомогу Україні ...

"Репліка GLSDB": Експерт розповів, чим особлива авіабомба, яку росіяни скинули на Харків

четвер, 28 березень 2024, 11:25

Вдень 27 березня російська терористична армія вдарила по Харкову авіабомбою з 200-кілограмовою бойовою частиною. За словами військового експерта Сергія Грабського, це новий тип зброї, яку росіяни цинічно тестують на мирних жителях України. Також він на...